Onthard en zuiver water: profiteer van de voordelen

Het is een echte trend aan het worden in de Nederlandse huishoudens: het filteren en zuiveren van water. Ondanks dat we in Nederland in tegenstelling tot veel andere landen bijvoorbeeld prima uit de kraan kunnen drinken, willen velen dit water nog eens extra reinigen. Waarom willen mensen water nog eens reinigen? Hoe doe je dat? En wat zijn de voordelen van extra zuiver drinkwater? Wij geven je graag een antwoord op deze vragen.

Waarom water extra filteren?

Het water dat bij onze huizen binnenkomt bevat doorgaans nog veel kalk. Daardoor kan met name in de badkamer kalkaanslag ontstaan. Dat is de witte laag die als een soort sluier over een doucheset hangt. Dat is natuurlijk erg zonde van het uiterlijk van de douche. Verder ontstaat er dikwijls ook kalkaanslag in wasmachines, waardoor de levensduur van het apparaat afneemt. Door water te ontharden voordat het ons huis binnenkomt, blijft de badkamer mooi en gaat een wasmachine langer mee.

Hoe moet je water ontharden?

Het filteren, zuiveren of ontharden van water kun je thuis op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Filterkannen: de goedkoopste en makkelijkste manier.
  • Ionisator: wordt voornamelijk gebruikt om de zuurtegraad van drinkwater te verbeteren.
  • Uv-c waterzuiveringssysteem: een milieuvriendelijke en betrouwbare manier om water te zuiveren.
  • Omgekeerd osmose systeem: voor het grondig zuiveren van water.
  • Waterontharders: de populairste manier om water ontdoen van kalk en andere stofdeeltjes.

Omdat er verschillende apparaten zijn voor het filteren van belangrijk, is het belangrijk dat voor de aankoop informatie aanschaft bij een specialist in waterontharding.

De voordelen van extra zuiver drinkwater

Gefilterd water is niet alleen beter voor onze badkamer en huishoudelijke apparaten, maar ook voor het menselijk lichaam. Om goed te functioneren heeft ons lichaam immers veel water nodig. Met veilig en schoon drinkwater help je jouw lichaam om zo goed als mogelijk te functioneren. Vaak krijg je er ook meer energie van.

Voor nog meer handige tips kijk je op wonenwijzer.nl