Wat is een goede ergonomische bureaustoel?

De vraag naar ergonomische bureaustoelenstijgt elke maand weer. Rugklachten zijn namelijk een van de meest voorkomende klachten op het kantoor. Het is van belang om een goede zithouding aan te nemen. Zo moet de stoel moet op zijn minst verstelbaar zijn in de hoogte. Maar wat komt er verder bij kijken? Bekijk deze tips voor een goede ergonomische bureaustoel!

 

De zithouding instellen

Het is belangrijk om een goede zithouding in te stellen om ergonomisch te kunnen werken. Wat houdt een goede zithouding in? Een goede zithouding heb je wanneer je bloedcirculatie niet wordt afgekneld. Je moet je benen dus 90 graden over de zitting van de stoel hangen. Je voeten moeten ook op de grond kunnen staan. Zo worden je bloedvaten niet afgekneld. De armsteunen moeten zo dicht mogelijk tegen je lichaam staan. En ze moeten zo hoog staan dat ze je schouders licht ondersteunen tijdens het zitten. Hierbij is het niet de bedoeling dat je schouders omhooggeduwd worden. Dit zorgt voor spanningen en vermoeidheid. Wanneer je dit hebt gedaan is het tijd om je armen in te stellen. Je bureaublad moet even hoog zijn als je armsteunen. Je ogen moeten recht vooruitkijkend naar de bovenkant van het scherm kunnen kijken of er net iets onder.

 

Wat is de beste bureaustoel?

Er is niet specifiek een beste bureaustoel. De beste bureaustoel is degene waar jij goed en ontspannen op kunt zitten. Zolang de stoel goed instelbaar is kun je al een heel eind komen! Er zijn veel verschillende bureaustoelen in verschillende prijscategorieën. Het is belangrijk om te investeren in een goede bureaustoel waar jij comfortabel op kunt zitten. Zéker wanneer je bijvoorbeeld vanwege werk veel gebruikmaakt van je bureaustoel.

 

Een goede bureaustoel is belangrijk voor je gezondheid en om stress te voorkomen. Wanneer je niet goed kunt zitten kan dit leiden tot RSI en oververmoeidheid. Het is dus belangrijk om te investeren in een goede stoel en een goede houding.