Studententip – Benut je ruimte in je studentenkamer optimaal

Het volgende schooljaar komt alweer steeds dichterbij en je bent aan het zoeken naar een leuke studentenkamer of misschien heb je al je eigen studentenkamer. Waarschijnlijk heb je niet veel ruimte in je kamer, de gemiddelde studentenkamer is namelijk ongeveer 20 vierkante meter groot. Hoe zorg je er nou voor dat je deze ruimte optimaal benut en het er ook nog leuk uit laat zien? Wij hebben een aantal goede tips voor je!

Verhoogde slaapplek

Uit onderzoek is gebleken dat iemand van 17 jaar of ouder per dag 8 uur slaap nodig heeft, het is dus belangrijk dat je een goede nachtrust hebt. Een hoogslaper is een ideale keuze voor een slaapplek in je studentenkamer, het is namelijk niet alleen efficiënt in ruimte maar ook nog eens super stijlvol. Een hoogslaper is mega handig omdat je extreem veel ruimte bespaart aangezien je een bureau, kast of bank onder je hoogslaper kunt zetten (soms zijn deze er zelfs al aangebouwd). Als je geen fan bent van super hoog slapen, kijk dan eens naar een halfhoogslaper, dan heb je nog steeds profijt van de voordelen van een hoogslaper, maar dan slaap je wat lager.

Creëer ruimte

Om je kamer groter te laten lijken, kun je een of meerdere spiegels gebruiken. Doordat de spiegel de kamer reflecteert, lijkt het alsof je meer ruimte hebt. Ook kun je bepaald behang gebruiken om ruimte te creëren in je kamer, zo kun je bijvoorbeeld behang met een illustratie van bomen of wolken gebruiken, het lijkt dan net alsof de ruimte niet bij de muur ophoudt, waardoor je kamer groter lijkt. Een extra tip: hang een lamp aan je plafond, dit geeft extra licht in je kamer en door licht lijkt je kamer wat rustiger en iets groter. Als je een lamp aan het plafond hangt, hoef je al geen staande lamp meer te kopen, waardoor je alweer een klein beetje ruimte hebt bespaart.

Maak slim gebruik van de muren

Je kunt je muren gewoon zien als een scheiding tussen twee ruimtes, maar je kunt ze ook zien als plek om opslag te creëren. Je kunt het beste kasten tegen de muur plaatsen, dit gebruikt dan minder ruimte dan wanneer je deze midden in de kamer zou zetten, bijvoorbeeld als roomdivider. Wat nog efficiënter is, is een kast om een doorgang laten plaatsen, bijvoorbeeld bij je deur, bed of keuken (wanneer je kamer niet vierkant is). Ook planken zijn heel handig om je spullen op kwijt te kunnen en aangezien ze bijna geen plek in beslag nemen, kun je ze overal kwijt. Je kunt planken goed gebruiken als plek om je schoolboeken te laten of je kunt je kamer leuk decoreren door bijvoorbeeld een plant en/of een vaas op de planken te zetten. Bovendien zijn planken niet zo duur, dus dat is ook ideaal voor als je een student bent.

Hopelijk heb je wat aan onze tips! Ik zou het heel leuk vinden als je deze blog deelt met je familie, vrienden en medestudenten.