Typisch Nederlandse gewoonten die ze in het buitenland niet hebben

Je bent naar het buitenland verhuisd en je hebt natuurlijk al wel gemist dat ze hier andere gewoontes hebben dan dat jij gewend bent in Nederland. Daarom hebben wij een lijstje opgesteld met typische Nederlandse gewoonten. Wil je ze weer zien, neem snel een vakantie naar Nederland dan J!

 

Sinterklaas

Om er maar eentje te hebben die echt alleen in Nederland is. Sinterklaas. In de meeste andere landen kennen ze alleen de Kerstman. In Nederland wordt daar niet zo veel aandacht aan besteed. Sinterklaas komt op 5 december langs voor alle kinderen, hij brengt dan pakjes rond samen met zijn pieten.

 

Koningsdag

Wanneer we het hebben over een van de meest nationale dagen in Nederland hebben we het natuurlijk over Koningsdag op 27 april. Op deze dag wordt het land veranderd in één oranje feest. Festivals en tweedehands markten kun je overal vinden. Het is een dag dat heel Nederland vrij is, dus ook gelijk een groot feest.

 

Fietsen

In de meeste landen is een fiets niet zo normaal als in Nederland. In de meeste gevallen is er geen ruimte voor een fiets op de weg en is het hartstikke gevaarlijk. In Nederland doen we bijna alles op de fiets. Veel mensen in Amsterdam hebben niet eens een auto(rijbewijs), en doen dus letterlijk alles op de fiets.

 

Eten

Onze etensgewoonten zijn ook heel anders dan die van anderen. Is het rond zes uur, en heb je nog bezoek? Dan vraag je ze naar huis te gaan zodat je kunt eten. Je kook precies genoeg voor je eigen gezin, en niet voor anderen. En we love prakken, zo dat het maar zo snel mogelijk kan gaan in ieder geval.

 

Ben je niet zo van deze gewoonten? Dan is het makkelijk dat je niet meer in Nederland woont. Overigens is het helemaal niet erg om jouw gewoonten te introduceren in het buitenland. Vaak vinden mensen dit juist leuk om mee te maken.