Van je werkplek een thuis maken

Je hebt een nieuwe baan, en ook een nieuwe werkplek dus. Je hebt waarschijnlijk een standaard bureau met een computer of laptop erop. Het is belangrijk dat jij van je kantoor een thuis maakt, want je spendeert er vele uren. Hierbij een paar tips zodat je je thuis voelt.

 

Niet té veel

Het is natuurlijk fijn om zoveel mogelijk spullen mee te nemen en er echt jouw stekkie van te maken. Maar het moet er nog steeds professioneel uit blijven zien. Wanneer je veel gekke dingen meeneemt zal de directie jou misschien aanspreken of raar aankijken. Geen goede indruk natuurlijk.

 

Balans

Zorg voor balansen tussen rust en drukte, thuis en professionaliteit en het gebruik van natuurlijke elementen. Vaak is het fijn om een plantje zoals een cactus in de hoek te hebben staan. Het straalt leven uit en geeft je rust. Ook is het natuurlijk prima om een foto van je kinderen of partner op je bureau te hebben staan (doe het alleen met mate).

Wat je vooral niet moet doen, een bureau maken waar het eruit ziet met een hoop ongeordende zaken. Veel dossiers die je kunt zien, fotolijstjes zonder foto erin, etc. Hierdoor wek je een hoop stress op met het idee: “ik moet nog veel doen!”.

 

Kleur

Hoe meer verschillende kleuren je hebt, hoe minder geordend je bureau eruitziet. Vooral wanneer het felle kleuren zijn werkt het vaak niet goed voor je concentratie. Lichte kleuren geven vaak rust in je hoofd, dus raad ik je aan om veel licht en veel kleur door te komen. Probeer je raam altijd open te doen voor extra frisse lucht.

 

Heel veel werkplezier de op je nieuwe plek, en maak er wat moois van.