Verhuizen naar je (nieuwe) woning:

En dan ben je opeens eigenaar of huurder van een (nieuwe) woning. Er komt dan veel op je af. Een nieuwe woning betekent veel dingen gaan regelen zoals je nieuwe adres doorgeven aan de Gemeente, energie aansluiting, internet en tv aansluiting en je verzekering omzetten. Zorgen dat je spullen worden verhuisd naar je nieuwe woning. Nu is verhuizen het allergoedkoopste als je alles zelf gaat doen. Maar dat kost veel tijd en energie. Je kunt alles ook laten verhuizen door een verhuisbedrijf. Vaak is het verstandig om de verhuizing te laten regelen door een lokaal verhuisbedrijf. Zij kennen de stad en weten precies waar zij wel en niet door kunnen met hun auto. Bij verhuizen Amsterdam moet ook rekening worden gehouden met smalle bruggen en in de huizen met smalle opgangen en trappen. De verhuizers van student verhuis service verzorgen zowel grote als kleine verhuizingen.

Zelf je verhuizing regelen

Ga je zelf je verhuizing regelen, dan heb je natuurlijk verhuisdozen en inpakmateriaal nodig. Je kunt verhuisdozen gaan kopen en kranten gaan sparen maar je kunt ook verhuisdozen huren. Bij student verhuis service kun je alle verhuisdozen en inpak materiaal huren dat jij nodig hebt. Dit inpak materiaal en de dozen kunnen ook nog eens bezorgd worden op het oude adres en weer worden opgehaald op het nieuwe adres. Natuurlijk kun je deze spullen ook komen halen en weer afleveren zodra je alles hebt uitgepakt. Het is wel verstandig om op tijd je verhuisdozen te bestellen zodat je ook weet dat er voldoende dozen en inpak materiaal geleverd kunnen worden. Je kunt al een paar weken van te voren starten met het inpakken van de spullen die je niet meer nodig hebt. Zorg dat je genoeg verhuisdozen op voorraad hebt. Houdt hier alvast rekening mee!

Veel te regelen bij een verhuizing! Start op tijd

Zoals gezegd moet je veel regelen bij het over huizen van de ene naar de andere woning. Maak een lijst en noteer alle dingen die gedaan moeten worden, streep door wat je hebt gedaan. Je weet een tijdje van te voren al dat de verhuizing er aan komt.  Wat kun je een aantal weken van te voren al doen:

  • Je abonnementen checken je telefoon, het internet en de tv, gas- water en licht en de verzekering
  • De automatische incasso stopzetten. Vaak heb je die van gas- water en licht maar ook van de telefoon en het internet.
  • Kijken of de mogelijkheid bestaat om verhuis verlof te krijgen
  • Offerte aanvragen bij een verhuisbedrijf bijvoorbeeld bij student verhuis service. 
  • Inpakken van spullen die je niet meer nodig hebt
  • Vrienden en familie vragen of ze willen helpen

Werkzaamheden die gedaan moeten worden vlak voor je verhuisd

Dagen vliegen voorbij zeker als je het druk hebt. En als je gaat verhuizen dan moeten er veel dingen worden gedaan. Met een checklist weet je zeker dat je alles doet wat gedaan moet worden. Maar controleren kan geen kwaad. Dus controleer of gas- water en licht zijn, of worden aangesloten op de dag dat je in je nieuwe woning trekt. Weet je wanneer de sleuteloverdracht is van je nieuwe én oude woning? Is er bij je oude én nieuwe woning genoeg parkeerplaats voor jouw auto tijdens de verhuizing? Controleer of er voldoende hulp aanwezig is op de dag van de verhuizing. Zijn de spullen tijdens de verhuizing goed verzekerd?

Een verhuisbedrijf inschakelen zorgt voor minder stress

Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt zullen zij aangeven wat zij voor je kunnen betekenen. Ze kunnen al je spullen inpakken en in het nieuwe huis weer uitpakken en op hun plaats zetten. Een verhuisbedrijf neemt veel werk van je over zodat jij de tijd hebt om al die dingen te regelen die geregeld moeten worden.