Dit zijn de beste eetkamerstoelen voor een ronde eettafel

In veel Nederlandse interieurs zien we een rechthoekige eettafel. Vaak is dit praktisch omdat er veel mensen aan kunnen zitten en omdat dit goed bij de ruimte past. Tegenwoordig zien we steeds meer ronde eettafels. Een ronde eettafel is gezellig en helemaal van nu. Hieronder vind je inspiratie voor mooie bijpassende stoelen.

Waarom een ronde eettafel?

Een ronde tafel past vaak beter bij een kleinere woonkamer. De tafel heeft geen hoeken en is compact. Doordat een ronde tafel geen hoeken heeft kan je meer zitplaatsen creëren. Als er onverwachts vrienden blijven eten zal je nooit met het probleem zitten dat er te weinig ruimte is of dat iemand op een hoek moet zitten. Daarnaast is een ronde eettafel ook veel gezelliger. Iedereen zit dicht bij elkaar waardoor je makkelijk een gesprek kan voeren. Als je een hoekige kamer hebt is een ronde tafel juist leuk. Dit breekt de lijnen en maakt de ruimte meteen veel sfeervoller. Ronde tafels zijn beschikbaar in verschillende maten en er is veel variatie in materiaal. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een houten eettafel. Hout is tijdloos, sfeervol en kan goed tegen een stootje. Zeker als je kinderen hebt die aan tafel willen spelen is hout ideaal. Het is ook heel trendy om voor een marmeren blad te kiezen. Een zwart marmeren tafel is super chique en stijlvol.

De beste eetkamerstoelen

Een mooie eettafel valt of staat met mooie stoelen. Eichholtz eetkamerstoelen zijn van uitstekende kwaliteit en staan zonder twijfel prachtig bij jouw ronde eettafel. Eichholtz heeft een groot aanbod aan eetkamerstoelen. Bijvoorbeeld de Eetkamerstoel Volante. Deze eetkamerstoel heeft slanke toelopende poten en een korte armleuning waardoor je makkelijk met het aantal stoelen kan variëren. Mochten er ineens vrienden op bezoek komen, dan kan je heel makkelijk deze stoel erbij zetten. De Eetkamerstoel Volante heeft een koperen afwerking en velvet bekleding. De stoel is in meerdere kleuren beschikbaar, waardoor je deze serie ook kan combineren voor een charmante vintage stijl. Ook de eetkamer stoel Bristol Dining Chair is uitermate geschikt voor aan een ronde eettafel. Met zijn geschulpte rug straalt deze elegante chamshell-vormige stoel een vintage stijl uit. Deze stoel is prachtig te combineren met een ronde tafel met een marmeren blad. Net zoals de Volante heeft de Bristol Dining Chair een korte armleuning waardoor hij makkelijk aan te schuiven is. Deze stoel is ook in 3 kleuren beschikbaar. Last but not least zijn de Cooper eetkamer stoelen van Eichholtz perfect voor aan een ronde tafel. De stoel is elegant gevormd en wordt gekenmerkt door een zitting en rugleuning maar zonder armleuning. De Cooper is in meerdere kleuren beschikbaar waardoor je ze kan combineren voor een weelderige stijl.

Een goede tip is een paar extra stoelen te bestellen als je een nieuwe eettafel gaat aanschaffen. Zet bijvoorbeeld een stoel in de slaapkamer of op je kantoor. Als je een keer een grotere groep mensen wil uitnodigen, dan heb je in iedere geval mooi bij elkaar passende stoelen. De stoelen zijn online te bestellen bij Sofelt. Kijk bij deze blog over wonen voor meer inspiratie met meubels van Sofelt.