Waarom mensen behoefte hebben aan massages

‘Massage’ het woord alleen al zorgt ervoor dat we behoefte krijgen om gemasseerd te worden in een massagesalon of dat we heerlijk achterover willen liggen in een relaxerende massagestoel. Dit komt doordat de rust en sensatie die we dan voelen heel erg contrasteert met ons drukke en stressvolle leven. The Art of Relax zorgt ervoor dat we van tijd tot tijd kunnen ontsnappen aan de prestatiedruk van het harde leven. Hieronder staan de redenen dat mensen behoefte hebben aan massages.  

Ontspanning van de spieren

Dat gemasseerd worden een heerlijk gevoel geeft is absoluut de meest voor de hand liggende reden. Het valt niet te ontkennen dat een schouderwrijving geweldig aanvoelt. Het kan de opgebouwde spanning en pijn helpen verlichten waardoor de gemasseerde zich meer kan ontspannen.  Om dit specifieker uit te leggen werkt effectieve massagetherapie door de focus te leggen op triggerpoints in spieren. Wanneer deze namelijk gespannen zijn kunnen ze diepe en pijnlijke effecten hebben op de hele spier. Als we ons veel inspannen en ons lichaam te weinig rust geven kan er een knoop in de spier ontstaan. Een massageur kan de knoop uit je spieren masseren zodat heel je lichaam lekker kan ontspannen en de rust krijgt die het verdiend.  

Medicijn tegen eenzaamheid 

In sommige onderzoeken is aangetoond dat massagetherapie veel oxytocine vrijlaat in de hersenen. Oxytocine is een ongelooflijk belangrijk hormoon dat een sterke invloed heeft op hoe hecht en verbonden iemand zich voelt tegenover anderen. Dus als je je eenzaam voelt kan een lekkere lange massage helpen bij het produceren van het natuurlijke medicijn waardoor de eenzaamheid als sneeuw voor de zon verdwijnt en je met een frisse blik weer aan het alledaagse leven kan beginnen.  

Stress verlichting 

Adrenocorticotropine is ook een belangrijk hormoon dat invloed heeft op onze mentale gezondheid. Te hoge levels van dit hormoon betekend namelijk dat je veel stress ervaart. De eigenschap van een heerlijke massage om dit hormoon de levels van dit hormoon in je lichaam te verlagen zal zorgen voor onmiddellijke stress verlichting.