Wat weet jij van jouw fundering?

Woon jij ook in regio Rotterdam? En heb je onlangs een huis gekocht of ben je van plan om binnenkort te verhuizen? Laat je dan goed informeren over de funderingsproblemen binnen deze regio. Veel huizen zijn aan het verzakken door het dalen van het grondwaterpeil. De palen die daardoor bloot zijn komen liggen gaan rotten en de fundering moet worden hersteld. Dit is een dure investering, maar wel een noodzakelijke. Wij vertellen je er meer over.

Inloopochtenden voor funderingsherstel

Binnen regio Rotterdam zijn er veel bedrijven die je kunnen helpen bij funderingsonderzoek of funderingsherstel. Het Funderingshuis Rotterdam organiseert hiervoor speciale inloopochtenden. Tijdens deze informatieochtenden kun je terecht voor al je vragen. Als je twijfelt over jouw fundering, als je bepaalde kenmerking van funderingsproblematiek herkent, maar ook als je al weet dat je funderingsherstel moet gaan uitvoeren en graag praktische stappen wilt. Je kunt je gratis aanmelden voor zo’n inloopochtend en het beste: de koffie staat klaar!

Funderingsonderzoek en funderingsherstel

Als je twijfelt over de staat van de fundering van jouw (nieuwe) huis moet je dus altijd een funderingsonderzoek laten doen. Hiermee breng je de staat van jouw fundering in kaart. Als je een nieuwe woning gaat kopen is het tegenwoordig bijna altijd verplicht. De bank kan jouw hypotheek aanvraag afwijzen als je niet weet hoe het met de fundering zit. Kortom, onderzoek is belangrijk. Maar mocht uit het onderzoek nou blijken dat je ook funderingsherstel moet gaan uitvoeren, wat dan? Je krijgt uit het rapport een handhavingstermijn, dat betekent een indicatie binnen hoeveel jaar jij echt funderingsherstel moet gaan uitvoeren. Zo weet je waar je aan toe bent.

Meer weten?

Wil je meer weten over funderingsonderzoek of -herstel? Online is veel informatie te vinden. Liever face-to-face contact? Meld je aan voor de eerdergenoemde inloopochtend.