makelaar inschakelen

Waarom een makelaar inschakelen bij verkoop?

Bij het verkopen van een huis komt een hoop kijken. U kunt al snel het overzicht kwijtraken in waar u op moet letten en wat u moet regelen. Het kan daarom erg prettig zijn een makelaar in de arm te nemen. Uw makelaar Deventer kan u met het verkopen van uw huis helpen door alle werkzaamheden uit handen te nemen. Elke stap wordt voor u geregeld en natuurlijk wordt u constant op de hoogte gehouden. Met een duidelijke aanpak, een goede communicatie en een scherp tarief wordt er voor u gezocht naar een geschikte koper voor uw huis en wordt er bekeken hoe uw huis het beste gepresenteerd kan worden.
In dit artikel leest u bij welke stappen u begeleid kunt worden bij het verkopen van uw huis.

De voorbereiding
In de voorbereidingsfase wordt er degelijk onderzoek uitgevoerd naar uw positie in de woningmarkt. Uw woning wordt getaxeerd, zodat er een marktconforme prijs voor uw woning kan worden bepaald. Ook worden er voorbereidingen getroffen voor de daadwerkelijke verkoop.

De woningopname
Nadat er een overeenkomst is gemaakt over de prijs en de verkoopstrategie, wordt er samen met u naar gekeken hoe u het beste uw huis kunt presenteren. Om een goede eerste indruk achter te laten tijdens een eerste bezichtiging, kan hierbij bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van een professionele fotograaf en een interieurstylist.

De verkoopstrategie
De volgende stap is natuurlijk het promoten van uw woning. Hiervoor wordt uw woning aangeboden via goedbezochte websites om de juiste koper te vinden. Dit proces kunt u natuurlijk ten alle tijden volgen.

De bezichtiging
Zodra er een geschikte koper is gevonden, kan de makelaar ook de bezichtigingen op zich nemen. U wordt in dit onderdeel van het proces vanzelfsprekend ook constant op de hoogte gehouden. Het uitbesteden van bezichtigingen kan u een hoop tijd en stress schelen!

De onderhandelingen
Zijn de bezichtigingen achter de rug en wordt er een bod uitgebracht, dan kan de makelaar ook voor u onderhandelen. In de onderhandelingen staan uw belangen als verkoper natuurlijk altijd voorop. Tijdens de onderhandelingen wordt niet alleen rekening gehouden met de vraagprijs, maar komen ook onderwerpen aan bod zoals de overdrachtsdatum.

De verkoop
In de laatste fase van de verkoop, wordt de koopovereenkomst opgesteld en is er begeleiding in het ondertekenen van de koopovereenkomst. Hierna worden alle documenten verstuurd naar de notaris. Hier vindt ook de overdracht plaats tijdens de eindoplevering en wordt de sleuteloverdracht georganiseerd.

Tot slot
Zoals u kunt lezen, kan het erg prettig zijn om al het werk rondom het verkopen van uw huis uit handen te geven. Hierdoor hoeft u zich nergens druk over te maken en krijgt u toch de eerlijke prijs voor uw woning. Uw huis wordt netjes gepresenteerd en u wordt overal van op de hoogte gehouden.
Aan het eind van het traject heeft u met een gerust hart uw huis verkocht en kunt u verder met het organiseren van uw eigen verhuizing.