Witgoed onderhouden doe je zo!

Witgoed onderhouden doe je zo!

Elektrische huishoudelijke apparatuur zoals wasmachines, drogers, de magnetron en de vaatwasser. Ze zijn allemaal erg belangrijk om het runnen van ons huishouden makkelijker en fijner te maken. Daarom moeten we deze goed onderhouden. Maar hoe doe je dat het beste? Na het lezen van deze tips moet het vast lukken om voor je apparaten te zorgen. Als er toch onverhoopt iets stukgaat raad ik eldi.be aan voor al het nieuwe witgoed wat je maar kunt wensen

Schoonmaken

De eerste belangrijke stap, die voor elk apparaat geld, is om alle apparaten schoon te houden. Hoe je dit doet is natuurlijk anders voor elk apparaat. Een wasmachine maak je schoon door de rubbers aan de deur regelmatig schoon te maken met lauw water en door eens in de maand een kookwas te draaien. Dit doe je door de machine op de heetste stand leeg te laten draaien met wat speciaal schoonmaak midden of een paar vaatwastabletten. De vaatwasser gaat op eenzelfde manier. Laat deze een rondje draaien met een speciaal schoonmaakmiddel en de machine is weer good-to-go. Voor de droger geld dat je zeer regelmatig al het stof van de deur of het speciale rooster moet verwijderen. Als laatst kun je de magnetron schoonmaken door een kommetje met schoonmaakazijn of citroensap 5 tot 10 minuutjes in de magnetron te doen. Daarna kun je de magnetron makkelijk schoonvegen met een vochtige doek.

Goed vullen

Voor elk apparaat geld ook dat je deze op de juiste manier moet vullen. Zo moet je bij het vullen van de magnetron op letten dat de draaischijf goed kan draaien en moet je in de vaatwasser opletten dat er niks de sproeiarmen van de vaatwasser blokkeert. Maar vooral bij een wasmachine en droger is dit erg belangrijk. Het is namelijk erg verleidelijk om deze machines lekker vol te doen. Dat bespaart water en dan hoef je weer een wasje minder te draaien. Het is wel van belang om niet over het maximale gewicht te gaan wat de machine aan kan. Dit kan een hoop schade aan het apparaat opleveren.