Zelf een kerstdorp bouwen

Naast dat een kerstdorp super gezellig en knus staat in huis, is het ook een ontspannende en fijne bezigheid om een kerstdorp op te bouwen. Het geeft je huis een winterse uitstraling waardoor je helemaal in de kerstsfeer komt. Met de Lemax kersthuisjes en figuren creëer je je eigen wonderen wereld. Lees hieronder enkele tips.

Inspiratie op doen

Voordat je begint met bouwen is het belangrijk dat je een idee in gedachten hebt over hoe jouw perfecte kerstdorp eruit moet komen te zien. Om meer ideeën te krijgen kan je inspiratie opdoen door een bezoek te brengen aan kerstshows in het tuincentrum of door te kijken op Pinterest. Je ziet vanzelf de verschillende mogelijkheden. Let niet alleen op de huisjes en de stijl maar ook hoe de figuurtjes staan, waar de decoratie staat en hoe het landschap eruitziet.

Kersthuisjes

Naast een mooi landschap zijn kersthuisjes de basis van jouw kerstdorp. Lemax is een van de bekendste merken onder de miniatuur en heeft veel verschillende thema’s in haar collectie. Van een echt winter dorp tot een griezelig dorp en nog veel meer. Je kan ervoor kiezen om jouw kerstdorp in één thema te bouwen maar je kan ook meerdere thema’s combineren. Wees een beetje creatief!

Accessoires toevoegen

Een kerstdorp met alleen huisjes is nog niet compleet. Om je dorp tot leven te laten komen, zijn Lemax bomen en andere natuuraccessoires onmisbaar. Zet een aantal Lemax kerstbomen in de straatjes en vergeet de kerstboom niet. Ook Lemax figuren zijn niet weg te denken uit het Lemax kerstdorp. Ieder figuur is uniek met mooie en grappige details.

Finishing touch

Wanneer de huisjes en de figuren een plek hebben gekregen heeft het dorp alleen nog een mooie afwerking nodig. Je kan bijvoorbeeld een lamp op het kerstdorp zetten waardoor het kerstdorp in de spotlight komt. Of je kan een echt winters gevoel creëren met nepsneew. Je kan ook met wat natuurlijke materialen werken zoals steentjes of mos. Wees ook hier een beetje creatief.