3 tips om je toilet optisch groter laten ogen

Ben je niet gezegend met een grote toiletruimte in jouw woning? Voor velen geen groot probleem, aangezien het ‘maar’ de toiletruimte is. Toch wordt dit kleinste kamertje van het huis vaak het meest bezocht, door bewoners én gasten die op bezoek zijn. Het toilet verdient daarom wel wat aandacht. Voor die mensen die deze mening delen, en die een kleine toiletruimte hebben, hebben wij een aantal tips op een rij gezet om deze ruimte optisch groter te laten ogen. Lees snel verder!

Begin bij de basis

Heb je een nieuwe woning en is de toiletruimte nog niet ingericht? Of wil je de huidige indeling wijzigen en gaat daarom een groot gedeelte van de ruimte op de schop? Start dan altijd bij de basis, in dit geval de toiletpot en het inbouwreservoir. Is de toiletruimte echt nauw, dan kun je kiezen voor een compacte of zogenoemde verkorte toiletpot. Deze is ongeveer 5 cm korter dan de standaard toiletpot en bespaart voornamelijk ruimte bij het bevestigingsdeel. Ook voor de inbouwreservoirs zijn er mogelijkheden. Bij een inbouwreservoir wordt alles weggewerkt achter een wand en is alleen nog de bedieningsplaat zichtbaar. Dit ook al rustiger dan een opbouwreservoir. Toch zijn er ook nog speciale ondiepe inbouwreservoirs en bijpassende smalle bedieningsplaten die net wat minder ruimte innemen. Ook hier is er sprake van centimeterwerk, maar in een kleine ruimte maakt dit toch al gauw het verschil. 

Grote wand- en vloertegels

Ook tegels kunnen de ruimte optisch groter laten ogen, tenminste… als je ook voor de juiste soort tegels kiest. Je kunt je voorstellen dat kleine tegels en tegels met een motief de ruimte drukker maken. Een motief op de tegels zorgt al gauw voor te veel contrast. Kies in een klein toilet bij voorkeur voor een rustige tegel met een groot oppervlak. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect. Voor een maximaal ruimtelijk effect kun je de tegels ook door laten lopen op de muur.  

Weinig poespas en zo min mogelijk op de vloer

Een rustige toiletruimte met zo min mogelijk spullen op de vloer oogt het meest ruimtelijk. Daarom kiezen veel mensen ook voor hangende toiletmeubelen. Denk onder meer aan een zwevend fonteintje en eventueel zwevend toiletmeubel. Voor een optimaal ruimtelijk effect kun je ook de toiletborstel aan de wand bevestigen. Zorg verder voor niet al te veel losse tierelantijntjes. Berg de wc-rollen netjes op een mandje of in het toiletmeubel. En zorg voor bijpassende toiletaccessoires. Eén lijn behouden zorgt ervoor dat de ruimte rustiger oogt. Bang dat het hierdoor saai wordt? Zorg er dan voor dat je met ‘noodzakelijke’ items de show steelt. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvolle zwarte fonteinkraan en bijpassende zwarte toiletborstel. Bij Mastello vind je een uitgebreid assortiment aan stijlvolle gekleurde accessoires, waaronder (zwarte) fonteinkranen. 

Wanneer ga jij aan de slag?