Witte houten vloeren en Scandinavisch interieur: een perfecte match

Denk je aan een houten vloer, dan denk je misschien niet direct aan de kleur wit. Toch heeft deze niet-traditionele vloerkleur meer in petto dan je in eerste instantie zou denken. Langzaam maar zeker winnen witte houten vloeren in Nederland aan terrein. Waarom? Omdat ze perfect passen bij een heel populaire interieur-trend: het Scandinavische interieur. In dit blog lees je waarom die twee zo goed samengaan.

Wit is modern en strak

In interieurs wordt wit vaak gezien als modern en strak. Tegelijkertijd straalt de frisse kleur een zachte soort schoonheid uit. Samen met de natuurlijke elementen van hout krijg je een kalm en rustgevend geheel. Witte houten vloeren zijn ooit populair geworden in landen als Zweden en Noorwegen. Ze zijn minimalistisch en strak, zonder kil aan te voelen. 

Houten vloer-specialist Dutzfloors produceert witte houten vloeren van Europees eikenhout. Dit hout komt uit duurzaam beheerde bossen en is oersterk. Wat dat betreft sluiten hun vloeren naadloos aan bij een typisch Scandinavisch kenmerk: alleen de hoogste kwaliteit is goed genoeg.

Ruimtelijk effect van witte houten vloeren

Witte houten vloeren zijn dramatisch, in de positiefste zin van het woord. De kleur heeft namelijk een groot effect op de rest van je kamer. Het doet meer dan de meeste traditionele houtkleuren. Wit creëert namelijk ruimte. En het gevoel van ruimte, dat kennen ze wel in Scandinavië.

Wil je een kleine kamer groter laten lijken? Met witte houten vloeren lukt het snel. Kies voor bredere planken als je het effect wilt versterken. Wit is ook een ideale kleur voor kamers met weinig lichtinval. Het maakt zelfs je somberste kamer nog gezellig. 

Witte houten vloeren maken veel mogelijk

Witte houten vloeren zijn enorm veelzijdig. Dutzfloors produceert witte houten vloeren in meer dan 50 verschillende tinten. En allemaal geschikt voor op vloerverwarming. Een meubelstuk dat misschien wegvalt op een standaardvloer, springt er juist uit in een wit decor. Witte houten vloeren geven je dus de mogelijkheid om meer te spelen met de kleur van je interieur. 

Naast kleur beïnvloedt ook de bewerking van een houten vloer het totaalplaatje sterk. Kies je voor onbewerkte houten planken met veel noesten? Dat geeft een rustiek gevoel. Kies je voor een geschuurd vloeroppervlak, dan ontstaat een meer minimalistisch geheel. Beide zijn perfect voor een Scandinavisch interieur.

Bekijk witte houten vloeren van dichtbij 

Ook al worden witte houten vloeren steeds populairder, ze zijn nog niet mainstream. Het is daardoor lastiger om je voor te stellen hoe een witte vloer er bij jou in huis zal uitzien. Om mensen hierbij te helpen, heeft Dutzfloors een complete stijlkamer ingericht met witte vloeren in verschillende tinten. In de showroom bekijk je de vloeren van dichtbij en kun je zelfs een sample mee naar huis krijgen. Zo helpt Dutzfloors je bepalen of een witte houten vloer de juiste toevoeging is voor jouw Scandi-interieur. Wel zo handig!