retro interieur

4x de gaafste tips voor een retro interieur

De retrostijl komt oorspronkelijk uit de jaren ’50 en ’60, maar deze stijl heeft een comeback gemaakt. De stijl is nu volop te zien in de interieurwereld. Voor echte kleurliefhebbers is deze interieurstijl perfect, omdat er heel veel felle kleuren en patronen worden gebruikt bij deze stijl. Wil jij jouw interieur en raamdecoratie omtoveren tot een kleurrijk en gezellig retro interieur? Deze 4 tips zullen je hierbij helpen!

Tip 1: pas de mooiste kleuren toe

Wanneer je kiest voor een retro interieur, kun je het interieur volledig naar jouw wensen maken. Je kunt namelijk alle kleuren toepassen die jij mooi vindt. Interieurkleuren die momenteel erg trendy zijn, zijn kleuren als okergeel, denimblauw en oranje aardetinten. Deze kleuren zijn ook ontzettend mooi bij het retro interieur. Kies bijvoorbeeld voor een felblauwe kleur op de muur, in combinatie met een okergele bank in de woonkamer.

Tip 2: kies meubelen met een retro stijl

Retro meubilair wordt gekenmerkt door de ronde vormen en harde materialen. Denk bijvoorbeeld aan metaal. Metaal is een typisch materiaal wat veel wordt gebruikt binnen de retro wereld. Meubilair van metaal past dus ontzettend goed bij deze stijl. Wil je een retro stijl creëren, kies dan voor toffe metalen eettafels of een stoere metalen kast.

Tip 3: maak het interieur af met de juiste raambekleding

Raambekleding is een basisonderdeel van het interieur. Het is heel leuk als je jouw raambekleding kunt matchen met de retrostijl. Houten jaloezieën zijn heel mooi in een retro interieur. De lamellen geven een speels effect, passend bij de retro stijl. De houten jaloezieën van inhuisplaza.nl zijn verkrijgbaar in heel veel houtsoorten en kleuren. Hierdoor kun jij jouw retro interieur helemaal matchen met de jaloezieën. 

Tip 4: bekleed de muren met behang

Behang heb je in heel veel patronen en designs. Patronen zijn ook erg kenmerkend voor een retro interieur. Pas in jouw interieur behang toe met een tof patroon. De leuke kleurtjes en patroontjes maken jouw interieur ook meteen veel knusser en fleuriger. Er is eindeloos veel keuze in behang, je kunt jouw muur dan ook helemaal naar jouw eigen smaak maken.