5 grote kamerplanten die weinig onderhoud vragen

Grote kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben zijn ideaal als je wel van planten thuis wilt genieten, maar als je niet de meest groene vingers hebt. Wij hebben een aantal prachtige grote kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben voor je op een rijtje gezet. Op deze manier kan iedere plantenliefhebber eenvoudig genieten van een beetje groen in huis!

Eenvoudige grote kamerplanten

Vooral in deze gekke Corona-tijden zorgen grote kamerplanten voor net dat beetje natuur en vrijheid in ons huis. Maar naast het feit dat deze grote kamerplanten een gezellige sfeer geven, verbeteren deze groene exemplaren ook de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid in huis en zijn dus zeer goed voor de gezondheid. Maar welke groene toppers zijn een echte toevoeging aan jouw urban jungle? Wij helpen je een handje en hebben een top 5 van simpele grote kamerplanten opgesteld. Welke favoriet verdient bij jou een plekje in de spotlights op een mooie plantenstandaard?

1. De Gatenplant (Monstera ‘Pertusum’)

De gatenplant blijft een groene favoriet van velen! Deze plant kenmerkt zich door de grote ronde bladeren met gaten erin en is daarmee een echte eyecatcher in huis. De Monstera ‘Pertusum’ is een luchtzuiverende plant met een heerlijk eenvoudige gebruiksaanwijzing. Geef hem wekelijks een beetje water, totdat de potgrond vrijwel droog aanvoelt. Wat betreft de standplaats is de Gatenplant ook heerlijk makkelijk. Of je de Monstera nu plaatst op een donkere of lichtere plek: de plant overleeft het.

2. Bananenplant (Musa)

Wil jij de tropische sferen in huis halen? Dan is de bananenplant een echte aanrader. De Musa heeft grote, stoere bladeren en kan uiteindelijk wel een omvang van 3 meter krijgen. Al moet je daar wel echt je best voor doen. Wat betreft de verzorging is het zeker goed behapbaar, als het om de bananenplant gaat. Zet de Musa echter niet in de volle zon of in de tocht, want daar kan deze stoere rakker niet zo heel goed tegen. De bananenplant mag daarnaast net wat vaker water krijgen: als de aarde continu vochtig aanvoelt dan is ‘ie helemaal tevreden.

3. Vioolbladplant (Ficus Lyrata)

De vioolbladplant heeft zijn naam te danken aan zijn vioolvormige bladeren. De plant komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden in West-Afrika en kan daarom dan ook niet zo goed tegen kou. Maar in een ruimte – met een constante kamertemperatuur – doet de vioolbladplant het hartstikke goed. De bladeren kunnen maar liefst een meter (!) lang worden en is daarom een prachtige decoratieve kamerplant. De Ficus mag op een lichte of half lichte plek staan, maar liever niet in een te donker hoekje. Geef de plant twee keer per week water en je geniet jarenlang van dit prachtige exemplaar.

4. De Vrouwentong (Sansevieria)

Geniet heerlijk van de prachtige vrouwentong in huis, terwijl hij tegelijkertijd de luchtvochtigheid in je huis regelt. Deze grote kamerplant zet namelijk giftige stoffen om in verse lucht. Ideaal! Deze ijzersterke plant heeft weinig water nodig: je hoeft hem alleen water te geven wanneer de aarde droog is. In de winter hoef je zelfs (ongeveer) zes weken niet naar de plant om te kijken! Veel of weinig zon, deze Sansevieria is het om het even. Let er wel op dat deze plant giftig kan zijn, dus kijk uit met vriendelijke viervoeters en kleine kinderen.

5. Geldboom (Pachira Aquatica)

De Geldboom met haar gevlochten stam, daar dromen we allemaal van. In China staat deze plant symbool voor geluk. Hier komt dan ook de naam ‘Geldboom’ vandaan – leuk dus ook om cadeau te geven aan iemand! Om ervoor te zorgen dat de Geldboom niet uitdroogt, moet je de grond constant vochtig zijn. Wanneer deze grote kamerplant namelijk uitdroogt, zullen de bladeren bruin worden en is het einde verhaal. Op een plek met halfschaduw is de plant het beste in staat om groeien, vermijd in ieder geval fel zonlicht.