Samen met ouders een huis kopen

Het is erg lastig om alleen of samen een huis te kopen sinds 2020. Weet u dat het mogelijk is om samen met uw ouders een huis te kopen tot aan 4 personen? Extra hypotheek en ruimer wonen omdat met 3 of 4 personen een hogere hypotheek mogelijk is in 2021.

Hoe gaat dat dan een huis kopen met ouders?

Heeft u op dit moment een eigen huis? Op maximaal 1 woning ontvangt u een overbruggingshypotheek. Zijn er op dit moment 2 eigen huizen, u zal 1 van de woningen eerst moeten verkopen  voordat u een huis kan kopen samen met uw ouders.

Hoe verder als wij samen met ouders een huis willen kopen?

Als eerste is het belangrijk dat iedereen zijn financiële positie weet. Alle aanvragers moeten naar bkr.nl en een print screen maken van hun persoonlijke situatie. Vervolgens een werkgeversverklaring opvragen en eventueel pensioenpapieren downloaden als u binnen 10 jaar AOW ontvangt.

Kijk een op de pagina van Lex Wonen daar staat letterlijk alles over een huis kopen samen met ouders. Let op! Uitsluitend 100% Woonbestemming is mogelijk, geen recreatie, agrarisch, industrie of winkelbestemming. 

Waarom doet mijn eigen bank dat niet?

Samen met ouders vergt veel advies en is complexer dan een gewone hypotheek.

  1. Hypotheek in box 1 of box 3.
  2. Wat gebeurd er als iemand van de familie overlijd?
  3. Allemaal onder één dak wonen verplicht
  4. Wat moet er aanvullend geregeld worden bij notaris?

Hypotheek met familie via Lex Wonen

Kijk ook eens op de thuispagina LexWonen welke specifieke hypotheken wij regelen. LexWonen helpt u ook met woningwaarde indicatie, onderhandelingen en de koopakte als u samen met ouders een huis koopt.