Badgoed kopen, waar moet je op letten?

Niets zo lekker om je na een lange douche of warm bad met fijn badgoed af te drogen. Of het nu een momentje voor jezelf is of dat je wat sneller moet douchen en naar kantoor gaat. Het is een heerlijk moment als je je goed kunt afdrogen. Maar als je badgoed koopt, waar moet je dan eigenlijk op letten?

De dikte van de handdoek

De dikte van de handdoek is allesbepalend voor het gevoel op je huid. Je kunt de dikte aflezen van het etiket. Dit is te zien aan het aantal gram per vierkante meter. Hoe meer gram hoe beter dus. Wat je veelal ziet bij kwaliteitshanddoeken is dat ze de zogenaamde hotelkwaliteit bieden. Deze kwaliteit is over het algemeen heel goed en je hebt dus meer stof per vierkante meter. 

De kleur

De meeste mensen gaan voor een simpele kleur met het badgoed. Toch is het ook leuk om eens verder dan dat te kijken. Welke kleur zou goed in je badkamer passen? Misschien past het wel mooi bij andere accessoires!

De maat van de handdoek

Er zijn enorm veel maten badgoed te vinden. En hoe fijn de keuze ook is, je moet er wel voor zorgen dat je het juiste formaat hebt om je bijvoorbeeld goed af te drogen. Of om gastendoekjes op te hangen in de wc. Zo is een gastendoekje gemiddeld 30x 50 cm. En een badhanddoek 90 x 140 cm. Wil je toch liever een kleinere variant? Dan is het standaard douchlaken van 70 x140 cm een prima optie.

Het materiaal

De meeste handdoeken zijn van katoen gemaakt. Toch kan het geen kwaad om op het label dubbel te checken. 100% katoen is luchtig, absorberend en het voelt zacht aan. Als er andere materialen doorheen zit, vooral de synthetische stoffen, dan kan de kwaliteit van de handdoek een stuk minder goed zijn.