Bezoek aan de sauna of een spa aan huis?

Dat het vertoeven in de sauna een genot is voor lichaam & geest is evident. De echte saunafan vertoeft met regelmaat in de sauna en kent dan ook de voordelen. Zo transpireer je veel in de sauna en val je hier iets van af, maar ook je huid krijgt een glanzende en frisse uitstraling. Het nemen van een momentje voor jezelf heeft meer positieve effecten dan we in de eerste instantie denken. Van het inlassen van relaxmomenten slaap je beter, word je creatiever én het reduceert stress. De sfeer van de sauna  – aromatische opgietingen, een bad & relaxruimte – kun je ook in eigen huis creëren. Ga jij liever naar een saunacomplex op locatie of kies jij voor een eigen luxe SPA aan huis?

Is een SPA aan huis een goed idee?

Als jij van luxe & ontspanning aan huis houdt is het een goede optie om eens na te denken over een sauna aan huis. Een mooie SPA is een lust voor het oog én is ideaal, omdat de optie om te ontspannen dichtbij is. Je kunt je, bijvoorbeeld met een sauna badjas, zo luxe maken als je zelf wilt. Afgestemd op je eigen wensen. Zo kun je kiezen voor een Finse sauna of Infrarood sauna. De temperaturen van een Finse sauna liggen gemiddeld tussen de 70 en 90 graden en bij een infraroodsauna ligt de temperatuur tussen de 45 en 80 graden. Ook is het heerlijk om een Turks stoombad aan huis te hebben, zodat je lekker kunt afwisselen. Jaren geleden wat het zeer kostbaar om aan huis een SPA aan huis te realiseren. Echter is dat vandaag de dag een stuk goedkoper. Als jij of je partner handig is kun je de Finse sauna zelf bouwen, maar dit is best bewerkelijk. Je kunt online eenvoudig bouwpakketten bestellen zodat je jouw sauna zelf in elkaar kunt zetten. Je kunt heerlijk na een avondje relaxen in eigen huis rechtstreeks je bedje in. En de volgende dag weer gezond op. We kunnen ons ook voorstellen dat jij een dagje sauna als een dagje ziet waar je niets hoeft te doen én niets moet. Als jij in een prachtige omgeving hebt genoten van heerlijke saunamomenten biedt een saunacomplex op locatie eigenlijk nog veel meer. Vaak wordt er nog genoten van heerlijke healthy hapjes & drankjes. En je hebt vaak toegang tot hele grote baden. Ook de extra’s van een sauna buiten de deur brengen je soms net wat meer in een hogere staat van ontspanning, neem bijvoorbeeld een klankschaalsessie. Een ander voordeel van een sauna op locatie ten opzichte van een sauna aan huis is dat je zo de deur achter je kunt trekken. Een thuissauna vergt onderhoud en schoonmaak. Zo hebben beide opties voor- en nadelen. Dat een sauna zorgt voor ontspanning en goed is voor een ieder is een ding wat zeker is!

Vergeet je badjas, handdoek & waterfles niet

Het is belangrijk om een dagje of avondje relaxen in de sauna goed voor te bereiden zijn badjassen. Je wilt immers op en top ontspannen. Items die écht onmisbaar zijn in de sauna: een katoenen badstof badjas, een handdoek én een waterfles.

Relaxen maar!