Kunstgras met huisdieren

Kunstgras is ideaal als je een onderhoudsvriendelijke tuin wilt hebben. Weinig zorgen, maar toch lekker genieten van een mooi stuk gras. Is dit ook nog wel mogelijk als je huisdieren hebt? Is het wel veilig en hoe zit het met wilde dieren die in de tuin voorkomen? Geen zorgen…Voor mensen met huisdieren is kunstgras geen probleem.

Huisdieren

De meest voorkomende huisdieren zijn katten en honden. Voor hun is kunstgras helemaal niet erg. Het gras voelt fijn aan voor hun pootjes. Ze kunnen er over heen lopen, rennen, rollen en liggen. Er kan niet gegraven worden, want dit is niet mogelijk met kunstgras. Je tuin blijft netjes, zelfs als je huisdier met nat weer op het gras bevindt. Het wordt niet beschadigd.

Het is mogelijk dat konijnen en andere knaagdieren over het kunstgras lopen. Net zoals bij honden en katten voelt het fijn aan voor hun pootjes. Als jouw knaagdier de gewoonte heeft om veel te knagen aan dingen, bestaat er een kans dat ze plastic binnen krijgen van het gras. Om dit te voorkomen kun je de ren op een andere plek neerzetten. Er is een kleine kans dat de (meeste) huisdieren het gras gaan opeten. Ten eerste is het materiaal niet aantrekkelijk en ten tweede eten ze weinig tot geen gras.

Ontlasting

Het kan eens voorkomen dat je huisdier zijn ontlasting op het kunstgras doet. Nu zal je vast denken: hier gaat mijn gras! Gelukkig heeft de ontlasting geen nare gevolgen. De urine spoelt weg door de kleine gaatjes van het tapijt. Meestal blijft er nog wat liggen, maar dit is weg te halen door de regen of wat water. Als er poep ligt, kun je dit opruimen door middel van een zakje of een schep. Ontlasting heeft zijn voordelen op kunstgras, maar het is wel aan te raden om het zo snel mogelijk weg te halen. Spoel de plek na met water en (eventueel) met een sopje. De ontlasting trekt er niet in, dus het gras gaat niet verkleuren. In principe ontstaan er geen urinegeuren. Wanneer je hier toch last van krijgt, dan zijn er middelen verkrijgbaar om de geur tegen te gaan.

Wilde dieren

Kunstgras is bestendig tegen wilde dieren. Er zijn minder vogels en insecten aanwezig, omdat er geen voedsel te krijgen is. Tevens groeien er geen bloemen en onkruid. Last van mollen is verleden tijd, want er leven weinig wormen onder het kunstgras in verband met het voedseltekort. Mocht er eens een mol onder de grond bevinden, dan kunnen ze met geen mogelijkheid door het tapijt heen. Bovendien kun altijd oneffenheden weer plat maken. Echter zijn wilde dieren niet aangetrokken tot kunstgras. Als je eens een wilde dier over het gras ziet lopen, is het niet schadelijk.

Kortom is het dus geen probleem om kunstgras aan te leggen als je huisdieren hebt. De tuin blijft mooi, hygiënisch en voelt zacht aan voor de dierenpootjes. Bovendien, het aller belangrijkste: het is niet schadelijk voor de dieren.