De beste wijn voor Sinterklaasavond

Over een maand is het zover, het avondje van Sinterklaas. Hoewel deze traditie vooral gericht is op kinderen, vinden ouders het vaak een uitgelezen moment om een flesje wijn open te maken. Bestel van tevoren wat heerlijke wijnen en haal lekkere hapjes in huis. Geniet zo optimaal van Sinterklaasavond met het hele gezin.

Rond de tijd van sinterklaas eten we vooral veel pepernoten, taaitaai, speculaas en chocolade. Deze lekkernijen zijn allemaal best wel kruidig. Wat veel mensen drinken op een sinterklaasavond is rode wijn. Dit pas namelijk goed bij kruidige producten. Maar rode wijn is niet het enige drankje wat past bij een sinterklaasavond.

Een lichtere prosecco past ook erg goed bij de kruidige lekkernijen. Doordat de prosecco lekker fris en zoet is, is het een perfecte combinatie met een stukje chocolade of speculaas. Daarnaast is een prosecco ook ideaal voor het voorgerecht als je besluit op sinterklaasavond lekker te gaan dineren.

Met een rode wijn kan je ook veel kanten op. Een lichtere rode wijn met een zachte tannines is een mooie combinatie met al het snoepgoed. Je kan ook kiezen voor een vollere rode wijn. Het is alleen aan te raden om niet een te kruidige wijn te nemen. Neem bijvoorbeeld een volle rode wijn waarbij kruiden niet de overhand nemen. Laat je adviseren bij Budget wijnen.

Bij Budget wijnen haal je snel een eenvoudig de beste wijnen in huis voor een budget prijs. Ze profileren zich als dé beste totaalleverancier op het gebied van kwaliteitswijnen voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Alle wijnen zijn geselecteerd door de beste specialiseren en afkomstig van de meest toongevende producten ter wereld. Budgetwijnen.nl heeft als doel om de beste kwaliteit te leveren voor de scherpste prijs van Nederland & België. Ben je opzoek naar een specifieke wijn? Neem dat gerust contact op met de klantenservice via budgetwijnen.nl