De makkelijkste bloembollen

De makkelijkste bloembollen

Met de lente op komst is het leuk om je huis, tuin, terras of balkon lekker op te fleuren en zomerklaar te maken. Daar horen bloemen bij. Een optie is natuurlijk om verse bloemen te halen of kant en klaar uit een potje. Maar als je iets meer tijd hebt kun je ook gemakkelijk zelf je bloemen planten en een assortimentje samenstellen. Hier wat tips om het zo makkelijk mogelijk zelf te doen.

Bestel online

Met gesloten winkels gaat er tegenwoordig veel online. Zo ook het kopen van bloemen. Je kunt natuurlijk een boeketje laten bezorgen of potgrond bestellen. Maar ook bloembollen kopen kan gemakkelijk online. Je kunt niet alleen heel makkelijk op één plek zoeken naar de juiste categorie, je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je bloemen beschadigen tijdens de bezorging. Deze moeten namelijk nog groeien. Je kunt dus ook zoeken op categorie. Als je nu wil gaan planten moet je op zoek gaan naar zomerbloeiers. Deze moet je meestal rond maart en april planten zodat ze in de zomer kunnen bloeien.

Kies makkelijke bloembollen

Sommige bloemen zijn iets makkelijker te onderhouden dan anderen. Pioenrozen staan er bijvoorbeeld om bekend dat ze redelijk lastig zijn. Voor deze bloem moet je echt een goede plek uitzoeken en je moet er in de winter ook van alles mee doen om ze te beschermen. Als je daar allemaal geen zin in hebt zijn er gelukkig ook makkelijkere bloembollen, zoals de knolbegonia. Deze bloemen hebben alleen voldoende water nodig en kunnen op een half zonnig plekje staan. Op de meeste plekken zullen deze bloemen dus erg goed staan. Een ander voordeel van deze bloem is dat hij zowel buiten als binnen kan staan. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook heel mooi en fijn om te zien. Ook wel belangrijk voor een bloem.

Makkelijk te planten

Bloembollen zijn eigenlijk heel gemakkelijk te planten. Meng de aarde waar je wil gaan planten met wat potgrond. Graaf een gat ongeveer twee keer zo diep als de bol die je erin wil doen. Gooi een of meerdere bollen in het gat. Maak het dicht, geef wat water en klaar ben je!