aroma-diffuser-and-humidifier

Heb jij al een aroma diffuser gekocht?

Betaalbare, ontspannende en gezonde geurverspreiders winnen aan populariteit bij mensen overal vanwege hun uitgebreide voordelen. Een aroma diffuser voor in huis gebruikt warmte om olie om te zetten in een damp die vervolgens door een woonruimte wordt verspreid. Verspreide olie kan verschillende ontspannende en gezondheid gerelateerde voordelen hebben, die we hieronder zullen toelichten. Als je nog geen diffuser hebt, zul je die na het lezen van dit artikel zeker gaan aanschaffen!

Aroma diffusers helpen je in slaap te vallen (en blijven)

Als je merkt dat je ‘s nachts schapen telt, wordt het misschien de hoogste tijd om wat aromatherapie te overwegen. Er zijn talloze onderzoeken die aangeven hoe gunstig bepaalde geuren kunnen zijn om een ​​goede nachtrust te krijgen, zelfs in zeer stressvolle situaties. Probeer eens een natuurlijke etherische olie zoals lavendel of kamille als je last hebt van slapenloosheid.

Pepermuntolie helpt je eetlust te beheersen

Net als kauwgom kunnen aroma diffusers de zintuigen helpen stimuleren op een manier die de eetlust in bedwang houdt. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat pepermuntolie de eetlust kan verminderen door een verzadigingsreactie in het lichaam op te wekken. Hiernaast kan het ook je energie verhogen, meer sporten en je klaarmaken voor de zomer dus!

Etherische oliën helpen angst te verlichten en balans te vinden

Geen paniek: ontspanning is slechts een aankoop verwijdert. Werkelijk elke geur die je aanspreekt en een gevoel van kalmte en ontspanning geeft, kan nuttig zijn. In combinatie met het gebruiken van een aroma diffuser, kun je je favoriete oliemengsel met kalmerende geuren in je slapen inmasseren, dit zijn drukpunten.

Voor een geestelijke boost

Wanneer de na-de-lunch dip toeslaat, herstart jezelf door een aroma diffuser geuren te laten verspreiden door je kamer. Maak een keuze uit geuren die je kunnen helpen om de rest van de werkdag door te komen. Eén studie toont aan dat rozemarijn het geheugen met 75% kan vergroten, terwijl pepermunt ook in verband wordt gebracht met herinneren en aanhoudende focus. Ander onderzoek heeft aangetoond dat pepermunt, basilicum en helichrysum helpen bij burn-out en mentale vermoeidheid. Genoeg om uit te proberen!

Aroma diffusers kunnen je stress verlichten

Worstelend met stress? Het verspreiden van etherische oliën zoals lavendel vermindert stress en helpt bij het verlichten van angst. Studies hebben ook aangetoond dat geurverspreiders de symptomen van depressie kunnen helpen verlichten.

Doden van bacteriën en schimmels

Wanneer etherische oliën in de lucht worden verspreid, gaan ze de groei van schadelijke bacteriën tegen. Eucalyptus-, tijm- en theeboomoliën zijn bijzonder goed voor dit doel. Verspreide olie is ook zeer effectief als het gaat om het bestrijden van schimmel, omdat de olie de lucht onherbergzaam maakt voor gisten zoals schimmels. Etherische oliën van dennen en rode tijm zijn het beste om schimmel te bestrijden.