onderhoudsvriendelijke tuin

De onderhoudsvriendelijke tuin

Vind jij het erg vervelend om je tuin te veel te onderhouden? We geven in dit artikel een paar tips zodat jij lekker kan gaan relaxen in de tuin op je tuinbank.

Een moderne tuin staat tegenwoordig gelijk aan een onderhoudsvriendelijke of onderhoudsarme tuin. De meesten van ons zullen in de vrije tijd die ze doorbrengen in hun tuin juist willen ontspannen en geen tuinonderhoud uitvoeren. Voor anderen werkt dit juist weer ontspannend, natuurlijk. Smaken verschillen. Maar feit is dat de onderhoudsvriendelijke tuin in opkomst is en niet mag ontbreken bij de tuintrends van 2019, klik hier voor nog meer tuintrends. In zo’n tuin maak je bepaalde keuzes voor materialen en planten, zoals:

Keramische tegels: Dit zijn betontegels met als toplaag een gecoate en harde laag. Er blijft minder snel vuil zitten, omdat de laag glad is en het vuil dat er wel zit, is makkelijk te verwijderen.

Bodembedekkers: Waar planten staan, kan geen onkruid groeien. Als je de bodem van je borders dus bedekt met bodembedekkers, kan onkruid geen licht krijgen en niet groeien.

Grind: Grind is een stijlvol en onderhoudsarm materiaal. Door de verschillende kleuren, soorten en maten is ervoor bijna iedereen wel iets in zijn of haar stijl te vinden. Ideaal om vlakken in de tuin mee te vullen.

Gazon: Een gazon valt qua onderhoud erg mee. Af en toe natuurlijk maaien, hoe vaak is afhankelijk van het seizoen en het weer. Verder regelmatig bemesten en blad verwijderen en dat is het. Zeker als je een robotmaaier hebt, is het niet veel werk. En tegenwoordig bestaat er kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is.

Voor meer artikelen over tuinen kijk je op tuinplek.nl