Een waardig afscheid

Een waardig afscheid regelen.

Een afscheidsplechtigheid is voor vrienden en nabestaanden het moment om afscheid te nemen. De invulling daarvan heeft wel een prijskaartje. Daarnaast komt bij een uitvaart veel regelwerk kijken. Hier wil je je nabestaanden niet mee opzadelen. Het is daarom verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten want een verzekeraar kan je goed op weg helpen. Een verzekering afsluiten doe je dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor je nabestaanden. Want als het moment daar is, dan willen ze goed afscheid kunnen nemen.

Echter bestaat er ook een overlijdensrisicoverzekering ofwel levensverzekering. Wat het verschil is met een uitvaartverzekering, leggen we je nu uit. Bij een levensverzekering verzeker jezelf voor de kosten van het overlijden. Je betaalt hiervoor een maandelijkse of jaarlijkse premie en in ruil daarvoor neemt de verzekering het risico van overlijden op zich. Hiervoor wordt een bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Je bepaalt de looptijd en hoogte van het bedrag zelf. In het polisblad staat alles vastgelegd, het is tegelijk ook een bewijs van afsluiting.

De aangeboden mogelijkheden
Uitvaartverzekering: Deze is alleen bedoelt voor de uitvaart zelf. De kosten van de uitvaart worden gedekt, maar het geld gaat verder nergens anders naartoe.

Overlijdensrisicoverzekering: Een afgesproken bedrag wordt uitgekeerd in het geval van overlijden. De nabestaanden mogen het geld zelf besteden.

Aandachtspunt:
Let op de looptijd van deze verzekering. Wanneer je jezelf wilt verzekeren, is het belangrijk om vooraf te informeren over de looptijd ervan. Er is namelijk een maximale looptijd geldig. Uitkeringen worden alleen tijdens deze looptijd vergoed. Na deze looptijd wordt er niets meer uitgekeerd!

Wist je dat?  
Vanaf 18 jaar of ouder je zelf een eigen begrafenisverzekering kan afsluiten. Echter zijn veel kinderen met hun ouders meeverzekerd tot 25 jaar. Daarna is het verstandig om zelf een verzekering af te sluiten. Het is slim om van te voren verzekeringen te vergelijken.