De voordelen van een ronde eettafel in huis

De eettafel is een belangrijk meubel in je huis. Dit is vaak de meest centrale plek waar aan wordt gegeten, geborreld, gewerkt, geknutseld of gezellig met de hele familie een spel te spelen! Daarom is het van belang dat dit een tafel is waar je lekker aan kunt zitten en dat hij  tevens op een goede plek staat. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een ronde eettafel in het interieur! Niet zo gek, want een ronde eettafel heeft een tal van voordelen. Lees verder om erachter te komen waarom iedereen een ronde eettafel in huis wil hebben.

Dynamiek in je interieur met een ronde eettafel

De meeste meubelsstukken in het interieur hebben een redelijk rechte of vierkante vorm. Kasten zijn recht, banken hebben een rechte vorm en dan hebben we het nog niet over meubels in de keuken. Een ronde eettafel kan zorgen voor een speelse en interessante dynamiek in je interieur. Daarnaast neemt de ronde eettafel minder plek in beslag en zorgt hij ervoor dat de ruimte er groter uitziet. Je kunt spelen met de tafel en de ruimte zo inrichten hoe jij wilt!

Een ronde eettafel past in iedere woonstijl

Een ronde tafel is in heel veel verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar. Zo zijn er industriële modellen met een stoere metalen poot en een robuust houten tafelblad. Houd je meer van strak en modern? Ga dan voor een ronde witte eettafel. Dit kan een simpel design zijn met een smal onderstel en in dezelfde witte kleur als het blad. Een witte eettafel geeft jouw eethoek een vrolijke en lichte uitstraling. Je kunt eindeloos combineren met een ronde tafel.

Sfeervolle tafelgesprekken door een ronde eettafel

Het is een feit dat een ronde tafel meer sfeer met zich meebrengt in de eetkamer. Dit komt doordat een ronde tafel niet alleen fraai staat, maar ook gezelliger aanvoelt tijdens gesprekken. De ronde vorm zorgt ervoor dat onderling contact wordt bevorderd met iedereen die aan tafel zit. Zeg dus hallo tegen het natafelen tot in de late uurtjes!

Naast deze goede redenen om voor een ronde eettafel te gaan, zijn ronde vormen ook nog eens één van de woontrends van 2020. We zullen de ronde eettafel daarom zeker nog vaker terugzien als onderdeel van een trendy interieur. Je rechthoekige tafel inruilen voor een rond exemplaar is dus zeker het overwegen waard!