Zo verras je jouw familie op sinterklaasavond

2020 is een bewogen jaar. Corona heeft gezorgd voor veel veranderingen. Dit heeft niet alleen gevolgen voor werk of school maar ook voor de familietradities. Veel Nederlandse families komen gezellig bij elkaar op 5 december, voor sinterklaasavond. Ook kerst en oud-en-nieuw zal dit jaar anders zijn dan dat we gewend zijn. Maar uit het oog, is zeker niet uit het hart. Het is belangrijk dat je laat zien aan familie leden, vooral aan de ouderen, dat je ze niet vergeten bent.

Veel tradities op sinterklaasavond bestaan vaak uit het uitpakken van een grote zak met cadeautje en een lekker diner met alle familie leden. Er zijn ook families die elk jaar lootjes trekken om vervolgens een prachtige surprise te maken mét gedicht. Het samen zijn maakt deze avond speciaal. De regels van het RIVM zijn het hier helaas niet mee eens dus moeten we op een andere creatieve manier opzoek naar een oplossing om toch de verbondenheid met elkaar te voelen.

Plan op 5 december een online sinterklaasavond. Dit kan je via Zoom doen zodat je veel mensen tegelijk kan zien. Begin met het trekken van online lootjes. Zorg ervoor dat iedereen van tevoren goed voorbereid is. Haal zelf lekkere hapjes en drankjes in huis. Lever van tevoren de surprise bij elkaar af. Het is ook heel erg leuk om van tevoren sinterklaas chocolade op te sturen naar je familie leden. Dit verwacht niemand waardoor je familie leden kan verassen met iets lekkers! Zo kan iedereen zijn of haar gedicht voorlezen onder genot van een lekker stuk sinterklaas chocolade. Het voordeel van Zoom is dat je iedereen op ‘mute’ kan zetten, waardoor iedereen goed naar jouw gedicht kan luisteren. Je kan ook lekkere sinterklaas chocolade opsturen naar je werknemers en vrienden. Geef je blijk van waardering en steek iedereen een hart onder de riem in deze moeilijke tijden.

Maak er een creatieve en vernieuwende sinterklaasavond van!

Hopelijk zijn we dan volgend jaar, weer met de hele familie bij elkaar.