Een industrieel interieur creëren

Een bekende woonstijl waar iedereen tegenwoordig gek van is; industrieel. Maar waar komt deze stijl vandaan en waar kun je het aan herkennen? En belangrijker nog; hoe creëer jij dit in jouw woonkamer? 

Materialen

De stijl is gebaseerd op oude fabrieksgebouwen uit de 19e en 20e eeuw. De panden waren veelal vervallen en werden omgetoverd tot de mooiste ruimtes. Zo zie je bijvoorbeeld vaak een “oude” lockerkast terug bij deze stijl, dit is van oorsprong namelijk een oude fabriekskast. Een industrieel interieur is stoer en robuust. Kenmerken hiervan zijn bijvoorbeeld neutrale kleuren zoals; zwart, wit en grijs. Maar ook ruwe materialen zoals hout en beton passen goed bij deze stijl.

Jammer genoeg hebben we niet allemaal een oud fabriekspand die we kunnen omtoveren. Gelukkig zijn er ook andere manieren om deze sfeer in huis te krijgen. Beginnend bij de vloer; mooie betonlook gietvloeren. Gietvloeren zijn naadloos, daardoor verbindt het ruimtes met elkaar wat zorgt voor eenheid. Door de betonlook creëer je een warme en stoere sfeer. 

Industriële meubels

Op je vloer zet je robuuste, houten meubels. Ook een leuke trend; houten ronde of ovale tafels. Aan de tafel zet je lederen stoelen met een metalen onderstel, dezelfde look gebruik je voor je bankstel. Mijn voorkeur gaat uit naar hoekbanken omdat hoekbanken ontzettend functioneel zijn; je benut er de hele ruimte mee en je hebt extra zitplaatsen. Zet er nog 2 fauteuils naast met dezelfde look en je zitgedeelte heeft een industriële sfeer.

Heb je veel leidingen door je woonkamer lopen? Verberg deze niet maar laat ze juist uitkomen. Dit geeft een industriële sfeer in je huis! Ook ontzettend mooi is het blootstellen van de bakstenen op de wand. Heb je dit niet? Kies dan voor een donkere kleur op je wand. Schilder niet gelijk al je wanden zwart maar kies bijvoorbeeld voor één donkerblauwe of donkergroene wand. 

Accessoires


Doordat je werkt met neutrale kleuren staat het erg mooi om planten aan je interieur toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor de Pilea peperomioides, beter bekend als de Pannekoekenplant. Het leuke van deze plant is dat het erg gemakkelijk is om deze zelf te stekken. Zo kan je je huis vol zetten met deze groene vrienden. Heb jij geen groene vingers? Kies dan voor goede kunstplanten. Koop niet de meest goedkope kunstplanten, deze zien er vaak erg nep uit. 

Verder is het natuurlijk belangrijk dat jij spullen kiest die jij mooi vindt, passen ze niet in de stijl maar matcht het wel? Voeg het dan alsnog toe aan jouw interieur. Het mooiste interieur is uniek en persoonlijk.