Een verhuisbedrijf inschakelen?

Je hebt jouw droomhuis gevonden. Een spannende tijd breekt aan. En ook die ene moeilijke vraag die continu door je hoofd spookt, want ga je zelf verhuizen of schakel je een Erkende Verhuizer in?

Vaak onderschatten mensen de impact die verhuizen kan hebben. Een likje verf op de muren, een nieuwe badkamer, het regelen van de hypotheek, je spullen over verhuizen… hoe moeilijk kan dat nou zijn? Even later zitten ze met de handen in het haar en blijkt die eenvoudige verhuizing toch wel heel stressvol te zijn.

Laat je daarom niet verrassen door alles wat gedaan moet worden, maar hou rekening met de nodige drempels op de weg. Dat begint met de juiste planning en natuurlijk het wel of niet inschakelen van een verhuisbedrijf. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van het inschakelen verhuisbedrijf op een rijtje.

Wil je meer tips om je verhuizing soepel te laten verlopen? Download de gratis verhuizen checklist


Waarom een Erkend verhuisbedrijf inschakelen?

Doordat veel mensen een verhuizing onderschatten, denken ze vaak ook de verhuizing zelf wel te kunnen doen. Uiteindelijk zijn ze dagenlang bezig met het heen en weer vervoeren van spullen en gaan sommige apparaten zelfs stuk doordat ze verkeerd verpakt worden. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Daarom is het inschakelen van een verhuisbedrijf zeker een goed idee. Dit heeft namelijk verschillende voordelen:

✔ Dit zijn professionele verhuizers die echt weten wat ze doen. Ze zullen dus altijd zorgvuldig met je spullen omgaan en deze op de juiste manier verpakken en vervoeren

✔ Door een verhuisbedrijf in te schakelen voorkom je stress. En onderschat dit zeker niet! Terwijl de verhuizers de verhuizing op zich nemen, kan jij je richten op de andere tientallen klusjes die in de nieuwe woning moeten worden gedaan. Zo bespaar je jezelf tijd en heel veel onnodige stress.

✔ Natuurlijk kost een verhuisbedrijf over het algemeen meer dan als je het zelf zou doen. Dit neemt echter niet weg dat je ook over een financieel voordeel beschikt. Wanneer er bijvoorbeeld onverhoopt iets mis zal gaan tijdens de verhuizing, dan ben je hiervoor verzekerd. Als je zelf iets kapot laat vallen dan zal je dit uiteraard ook zelf moeten betalen. Dat zorgt voor extra vertrouwen.

✔ Verhuizen is ook nog eens enorm zwaar. Dit aan een verhuisbedrijf overlaten scheelt jou lichamelijke ongemakken.

Niemand wil teveel betalen voor een verhuizing. Dit is te voorkomen door je online te oriënteren en verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo voorkom je onnodige hoge kosten.

Hier kan je bijvoorbeeld vrijblijvend je verhuiskosten berekenen bij Erkende Verhuizer De Verhuis-Butler.

Daarnaast is het goed om na te gaan of het verhuisbedrijf betrouwbaar is. Je kan checken of het personeel van het verhuisbedrijf opgeleid is als verhuizer en elke verhuizer in het bezit is van een Verklaring Omtrent het Gedrag

Ten slotte is het verstandig om te controleren of het verhuisbedrijf in het bezit is van een Eurovergunning, de zogenaamde NIWO-vergunning.

Verhuisbedrijven die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Erkende Verhuizers, voldoen sowieso aan deze criteria. Op de website van Erkende Verhuizers vind je een overzicht van alle aangesloten verhuisbedrijven.