Geef je woning een landelijke tint met een houten vloer

Steeds vaker overweegt men een houten vloer in huis! De kwaliteit van houten vloer is toegenomen, mede door de olielaag die op de vloeren wordt aangebracht. Hierdoor kun je een lange tijd vooruit met een stijlvolle houten vloer. Het is een goed alternatief voor een betonlook vloer, een vloer van marmoleum, enzovoorts. Daarbij is een tapijt of traditionele vloerbedekking niet meer van deze tijd. Door voor een houten vloer te kiezen, kun je ruimtes in huis een hele moderne, landelijke uitstraling geven. Hierbij heb je de keuze uit een breed scala aan houten vloeren. In dit artikel lees je er meer over!

Houten vloeren in verschillende soorten

Bij een landelijke houten vloer denkt men vaak direct aan een vloer met een hele lichte kleur. Dit hoeft echter niet! Je kunt er ook voor kiezen om een relatief donkere vloer in je ruimtes aan te leggen. Donkere vloeren maken een ruimte vaak iets kleiner en knusser. Ideaal voor in een grote woning, die momenteel nog kil en kaal oogt. Naast het verschil in kleurtinten, kun je de vloeren op verschillende manieren leggen. Kies je voor het horizontaal leggen van de planken, of ga je voor een moderne visgraatvloer? Hierbij worden de planken in een hoek van negentig graden tegen elkaar aan gelegd.

Combineer je vloer met houten wandbekleding

Niet alleen kun je een houten vloer (laten) leggen in huis. Ook een houten wandbekleding sluit goed aan bij een landelijk interieur! Combineer een wandbekleding met een licht type hout bijvoorbeeld met een fraaie antieke kast. Het geeft je ruimtes een hele sfeervolle, warme uitstraling. Er zijn verschillende webwinkels die zowel houten vloeren, als houten wandbekleding aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens naar het assortiment van Dutzfloors.  Deze webwinkel biedt voor iedere interieurstylist een passende kleur houten vloer of wandbekleding.