Hamamdoeken versus badstof handdoeken

In dit artikel komen de fundamentele verschillen tussen hamamdoeken en badstof handdoeken naar voren. Ook wat je ervan kan verwachten als je ze voor het eerst koopt.

Hamamdoeken zijn nog steeds een nieuw concept voor vele mensen, ook al zijn ze erg populair in mediterrane landen en al geruime tijd een fenomeen in Australië en de westkust van Amerika. 

Hamamdoeken – niet alleen voor op het strand

Laten we het vooropgezette idee verduidelijken dat hamamdoeken alleen goed zijn voor strandvakanties. Ja, ze zijn fantastisch als strandhanddoeken, maar ze zijn veel meer dan dat. Ze zijn even groot als badlakens, uitstekend geschikt voor alle sportactiviteiten – één van de essenties van de sporttas: kamperen of backpacken.

Er zijn individuele categorieën voor het strand en buiten op onze homepage gemaakt, zodat je onze aanbevolen handdoeken voor jouw activiteit kunt zien. Voor reizen en kamperen is het handig om een hamamdoek mee te nemen, omdat deze de lichtste en meest compacte zijn. Voor de badkamer raden we handdoeken aan die een iets dikkere versie zijn van traditionele hamamdoeken, maar toch veel lichter in vergelijking met badstof handdoeken en aanzienlijk sneller drogen. Er is een categorie met dubbelzijdige hamamdoeken, de ene kant met laagpolig badstof en de andere kant met plat geweven hamam weefsel. Dit is voor diegenen die willen genieten van het beste van beide. 

Wat maakt hamam anders?

Hamamdoeken zijn van platgeweven stof. Dit betekent dat ze geen pluisjes hebben. Ze zijn allemaal plat aan de oppervlakte. Zonder de donzige pool zijn ze veel lichter. 

Betekent dit dat ze minder water opnemen in vergelijking met hun old-school badstof alternatieven? Absoluut niet! Zowel katoen- als bamboevezels zijn uitstekend absorberend. Ook al is je hamamdoek dun en lichtgewicht, ze zullen je verbazen met hun snelheid om water op te nemen en ook met hun vermogen om snel droog te worden. Wat nog beter is, is dat hun absorptie na verloop van tijd alleen maar verbetert met wassen en dragen. In tegenstelling tot donzige handdoeken waar stapels na een paar wasbeurten hun volume en levendigheid verliezen, worden hamamdoeken alleen maar beter in de tijd.