Hoe jij jouw handdoeken moet wassen

Handdoekverzorging lijkt eenvoudig genoeg. Gooi ze gewoon in de was en je bent goed, toch? Het blijkt dat er iets meer aan de hand is dan dat. In dit artikel wordt er verteld hoe we deze dagelijkse benodigdheden jarenlang zacht en absorberend kunnen houden.

Wassen voor gebruik

De eerste stap in het maximaliseren van jouw handdoekenefficiëntie begint, zodra je ze thuisbrengt. Zorg ervoor dat jij jouw handdoeken wast, voordat je ze gebruikt, omdat hierdoor de vezels opengaan. Als de vezels niet open zijn, zullen ze niet zo absorberend zijn. Nieuwe handdoeken zijn vaak bekleed met wasverzachters, zodat ze prettig zijn voor het winkelend publiek, maar deze wasverzachters voorkomen dat handdoeken water opnemen. Om die opeenhoping te verwijderen, voeg je tijdens de eerste wasbeurt een half kopje witte azijn toe aan de spoelcyclus. En sla in het algemeen wasverzachters en droogvellen over bij het wassen en drogen van badhanddoeken om ervoor te zorgen dat ze zo absorberend mogelijk blijven.

De beste manier om te wassen

Hoe vaak je jouw handdoeken moet wassen, komt neer op persoonlijke voorkeur, maar het beste is om ze drie tot vier keer te gebruiken. De meeste handdoeken hebben warm water nodig in een normale cyclus, maar lees zeker de tag. Als het label benadrukt dat je je donkere kleuren moet scheiden van je witte kleuren, kun je dat maar beter doen. En elke handdoek kan verschillen, afhankelijk van de vezels. Over die vezels gesproken, om te voorkomen dat er pluisjes over je kleding komen, was je handdoeken apart van kleding.

De beste manier om te drogen

Haal je handdoeken uit de wasmachine, schud ze en was in de droger op middelhoog vuur. Eenmaal droog, verwijder onmiddellijk (adem die frisse geur in) en vouw. OM een muffe geur te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat jouw handdoeken volledig droog zijn, voordat je ze opvouwt en opbergt. En als je overweegt om jouw handdoeken aan de lijn te drogen, wees dan voorbereid op een peeling-lijn die de vezels erg stijf en krassend maakt. Om kreukelige handdoeken te voorkomen, trek je ze uit de droger, zodra ze 100 procent droog zijn en vouwen.