Hoe kies ik de juiste eetkamerstoel?

Bij de zoektocht naar de juiste eetkamer stoel komen verschillende aspecten kijken. Een aantal belangrijke zijn sfeer, comfort en natuurlijk wat praktisch is. Door het grote aanbod in eetkamerstoelen, zie je af en toe door de bomen het bos niet meer. Denk aan materiaalkeuze, met of zonder armleuning en ga zo maar door. Wij hebben een aantal factoren opgesteld om over na te denken in jouw zoektocht naar de ideale eetkamerstoel.

Zithouding

Allereerst is het belangrijk om na te denken wat uw zithouding is. Zo is niet iedere tafel even hoog, waardoor het soms kan zijn dat je niet lekker zit. Denk ook na of de stoelen goed onder de eettafel geschoven kunnen worden. Om je op weg te helpen: de meeste eetkamerstoelen zitten tussen de 40 en 45 cm hoog en 40 cm diep. De meeste eettafels zijn ongeveer 75 cm hoog.

Materiaal

Wat betreft materialen is er voldoende keuze in de zoektocht naar de perfecte eetkamerstoelen. Goede keuzes zijn kunststof stoelen, maar rotan of metalenstoelen kunnen ook erg goed passen in een huis. Door verschillende soorten stoelen te plaatsen in je huis creëer je een speels effect. Zo zorgt de keuze voor verschillende kleuren en materialen voor een mooi contrast.

Kleur

Een andere lastige factor is de kleur van een stoel. Zo kun je hier ook eindeloos veel kanten mee op. Hierbij is het van belang om te kijken naar de rest van je interieur. Het moet namelijk wel matchen. Heb je bijvoorbeeld al veel groene meubels of attributen in huis, dan moet je zorgen dat je geen eetkamerstoelen pakt die volledig vloeken met groen. Uiteraard kun je ook altijd voor wit kiezen, dit is namelijk een redelijk neutrale kleur die bijna bij alles past.

Budget

Eindelijk, maar natuurlijk is het budget ook belangrijk. Eetkamerstoelen kunnen aanzienlijk in prijs variëren. Afhankelijk van je budget moet je een beslissing maken in materiaal. Logischerwijs is het ene materiaal duurder dan het andere.

appartement, architectuur, avondeten