Houd uw Smart Home veilig

Uw huis omtoveren tot een slim huis heeft veel voordelen. Een van de grootste zorgen die mensen vaak hebben bij het hebben van een slim huis, is de angst voor ‘Is het veilig?’

De waarheid is dat smart home systemen zijn uitgerust met verschillende apparaten die zijn verbonden met internet of intranet (intern netwerk), zodat gebruikers op afstand het beheer van verschillende huishoudelijke apparaten of systemen kunnen uitvoeren. Slimme huizen zitten vol verbazingwekkende nieuwe en voortdurend verbeterende technologie, en met elke technologie kunnen er altijd bedreigingen zijn van hackers. Dit is geenszins een suggestie om af te wijken van smart home-apparaten, eerder een artikel vol met tips om ervoor te zorgen dat u de juiste stappen neemt om uw smart home veilig te houden.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de blootstellingen van uw automatiseringssystemen. Deze stappen helpen voorkomen dat hackers toegang krijgen tot het netwerk dat verbinding maakt met uw smart home.

Als het gaat om smart home-apparaten, wilt u zeker weten dat u merken koopt die betrouwbaar en betrouwbaar zijn. Het kopen van goedkopere apparaten kan u geld besparen, maar het kan u ook blootstellen aan cyberdreigingen, omdat deze apparaten niet over de juiste protocollen beschikken. Je wilt zeker weten dat de apparaten die je koopt voldoen aan standaarden zoals ZigBee, Z-Wave of S2 (Security 2). De meeste bekende merken zal voldoen aan deze kwalificaties.

Het gebruik van slimme huishoudelijke apparaten of apparaten zoals thermostaten, verlichtingssystemen en smart security apparaten die in uw slimme huis aanwezig zijn, maakt deel uit van een netwerk. Dit zijn de netwerken waarvan u zeker wilt zijn dat ze goed zijn beveiligd. U kunt voorafgaand aan de aankoop uw onderzoek doen om ervoor te zorgen dat uw smart home-apparaten aan deze beveiligingsnormen voldoen.

Om uw smart home-apparaten te laten werken, moeten ze op een netwerk zijn aangesloten. U wilt ze niet verbinden met openbare of open wifi omdat deze systemen een zwakke beveiliging met zich meebrengen. Het is belangrijk om ze te verbinden met een veilig en privé netwerk dat idealiter alleen door jou wordt gebruikt.

Openbare WIFI heeft zeer slechte beveiligingsprotocollen en dit geeft hackers de mogelijkheid om uw thuisnetwerk binnen te sluipen. Methoden zoals man in the middle (MITM) stellen hackers in staat nep openbare wifi in te stellen waarmee ze elke transmissie die plaatsvindt, kunnen onderscheppen. Ze kunnen mogelijk het type gegevens zien waarnaar u verzendt of ontvangt vanuit uw slimme huis.

Onze smartphones lijken onze verbinding met alles te zijn, en onze slimme apparaten voor thuis zijn geen uitzonderingen. Onze slimme telefoons fungeren als universele afstandsbedieningen voor al onze domotica behoeften. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw apparaat veilig is, niet alleen voor uw slimme huis, maar voor alle andere informatie waar iemand toegang toe zou hebben. Zorg ervoor dat het altijd is vergrendeld met een toegangscode, aanraak-ID of gezichtsherkenning.

Als uw apparaat om de een of andere reden verloren of gestolen is, kunt u het altijd openen via “Find my iPhone” om uw apparaat te vergrendelen. Er zijn veel manieren om te oefenen en uw veiligheid op uw smartphone te waarborgen, het is belangrijk dat u dit altijd doet.