Hout in je huis, waar moet je op letten?

Het landelijk wonen is weer helemaal in trek. Rieten daken, veel hout, je ziet het allemaal weer terug. Zet daarnaast nog een leuk schapenhek in je tuin en dan is het helemaal compleet! Om een landelijke sfeer in huis te creëren is het gebruik van hout vaak van groot belang. Maar hier komt wel het een en ander bij kijken, het blijft tenslotte wel een natuurlijk product.

Houten details

Kleine details waarin hout producten zijn verwerkt, kunnen al een sfeervol effect geven. Bijvoorbeeld vensterbanken van gezaagd hout. Dit is echter niet iets wat je zomaar toe kan passen. De vensterbanken moeten precies op maat gezaagd worden, waardoor het al snel prijzig wordt. Daarnaast moet het hout goed gedroogd zijn, zodat het niet gaan werken en er geen ongedierte meer in verstopt kan zitten.

Meubelen

Niets is zo makkelijk als gewoon wat houten meubelen toevoegen aan je interieur. Hier zijn ook een hoop keuzes in te maken; de kleur van het hout, dikte van het blad, het soort hout, het frame. Dit zijn allemaal keuzes die van invloed zijn op de uitstraling ervan. Als je meubel helemaal glad afgewerkt is heeft het uiteraard een minder landelijk uiterlijk dan dat alles grof en onafgewerkt is.

Landelijk zonder hout

Er zijn ook een hoop manieren om een landelijk effect te creëren zonder dat hierbij hout bij te pas komt. Denk bijvoorbeeld aan keukenkastjes met groeven en een grof aanrechtblad, deuren met zwarte klinken of landelijke decoratie.