Tips voor het maken van een neutrale kinderkamer!

Tegenwoordig kiezen mensen niet altijd meer voor een roze of blauwe kinderkamer, die tijd is wel een beetje geweest. Genderneutraal is meer van nu, maar hoe maak je een neutrale kinderkamer toch kleurrijk en sfeervol? Woononline geeft je een aantal belangrijke tips! 

Bijzondere bedden  

Misschien herken jij het ook wel van toen je klein was, veel kinderen dromen van een bijzonder bed. Bij Woononline vind je een paar super leuke kinderbedden die volledig aan die droom voldoen! Bijvoorbeeld een Tipitent, een prachtig hemelbed en onze favoriet: een bedstee in de vorm van een huisje. Mocht je hier nou niet van houden of is de kinderkamer niet zo groot, dan zijn er natuurlijk andere mooie opties te vinden. Zo zijn er een aantal hele leuke collecties. Het bed past dan samen bij een kledingkast, nachtkastje en bureau. Heel erg fijn als je een rustige basis wil creëer in de kinderkamer. De Nikki of Dennis collecties zijn hier een super voorbeeld van.  

Geen roze of blauw maar een neutrale kleur 

Ooit was het zo dat bij de geboorte van een meisje automatisch alles roze werd en bij een jongetje blauw. Maar we leven in het jaar 2021, een nieuwe tijd met een hoop veranderingen. Tegenwoordig worden we steeds minder in hokjes geplaatst en is er meer ruimte voor vrije keuze. Dat betekent dat je in het interieur van de kinderkamer helemaal los kan gaan! Maar welke kleur kies je dan? Wat is een neutrale kleur? De eerste tip die wij jou graag willen geven is om te gaan voor een lichte, zachte basiskleur. Denk bijvoorbeeld aan een lichtgrijze tint, taupe, nude, zand of gewoon wit als je kleur nog een beetje spannend vindt. Als je de basiskleur hebt bepaald kun je gaan kijken naar een andere, aanvullende kleur. Een goede oplossing voor kinderkamers zijn vaak pastelkleuren, mosterdgeel of olijfgroen. Deze geven een neutraal uiterlijk, zijn sfeervol, kleurrijk en matchen natuurlijk mooi met de basiskleuren. 

Een hoekje om je in terug te trekken 

Een rustig, fijn plekje om je even terug te kunnen trekken kan voor een kind heel waardevol zijn. Dit kan je doen door een fauteuil in de hoek van de kinderkamer te plaatsen waar ze lekker in kunnen wegzakken bij het lezen van een boek. Ook deze kan natuurlijk weer in een neutrale kleur. Nog een tip van ons is om voor een fauteuil te gaan met een zachte stof zoals teddy, bouclé of velvet, dit past het beste bij een kinderkamer. Maak het af met een aantal kussens of een plaid en je bent klaar! Een bureau kan ook een goede oplossing zijn. Hier kunnen ze in alle rust knutselen, tekenen en later misschien wel huiswerk maken.

Efficiënte opbergruimtes

Al dat speelgoed, boeken, kleding en knuffels. Waar laat je het? Ook daarvoor hebben we een aantal praktische tips. Door dit handig en efficiënt in te richten bespaar je ruimte. Eén meubelstuk kan meerdere functies hebben. Neem bijvoorbeeld een bed met lades aan de onderkant. Super handig! Een zitplekje kun je op meerdere manieren inzetten. Denk aan een kistbank. Leg er een aantal kussen en je kunt er heerlijk op zitten. Ook kan zo’n kist

worden gebruikt om een aantal leuke of belangrijke spulletjes op de zetten. Naast deze handige, multifunctionele meubels zijn er natuurlijk ook grote opbergkasten. Misschien vind je het wel leuk om een aantal verschillende kasten naast elkaar te zetten voor extra opbergruimte en een speels effect.

Kinderkamer accessoires

Met wat extra accessoires maak je de kinderkamer helemaal compleet. We geven je graag een aantal voorbeelden. Leg een vloerkleed neer, hang een spiegel op, zet een leuk tafellampje neer of kies een mooie wandkleed met leuke print. Dit helpt allemaal met wat meer sfeer en gezelligheid geven aan een kinderkamer! Ook kan je een aantal haakjes aan de muur hangen als kapstokje. Met al deze tricks moet het zeker lukken!