Huisuitbreiding? Hier moet je rekening mee houden!

Vind je jouw huidige woning te klein? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. De kans is groot dat je dit gevoel krijgt na gezinsuitbreiding. Er wonen in dat geval namelijk meerdere mensen in een (te) klein huis. Je kunt er in dat geval voor kiezen om te verhuizen. Dit brengt echter een hoop geregel en gedoe met zich mee. Bovendien is het voor (kleine) kinderen niet altijd prettig. Zij komen dan immers in een compleet andere omgeving terecht dan ze gewend zijn. Voor een grotere woning hoef je echter niet per se te verhuizen. Nee, want je kunt ook voor huisuitbreiding kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een uitbouw realiseren. Wij vertellen jou in deze tekst waar je rekening mee moet houden bij huisuitbreiding,

Neem een professioneel bouwbedrijf in de armen
Ben je zelf redelijk handig? Dan besluit je mogelijk om zelf aan de slag te gaan met de uitbouw. Vraag je echter goed af of dit verstandig is. Indien je het klappen van de zweep niet precies kent, doe je er goed aan een professioneel bouwbedrijf in te schakelen. Zij weten namelijk precies hoe zij te werk moeten gaan bij huisuitbreiding. Bovendien kunnen ze jou van begin tot eind helpen. Ze maken een tekening en voeren daarnaast ook de bouwwerkzaamheden uit. Op deze manier ben je er zeker van dat de uitbouw op de juiste manier gerealiseerd wordt. Er ontstaan bijvoorbeeld geen problemen na het voltooien van de bouw. Deze kans is een stuk groter wanneer je zelf aan de slag gaat met huisuitbreiding.

Denk na over de veiligheid
Bij huisuitbreiding wordt vaak alleen gedacht aan de extra ruimte die dit oplevert. Het is echter ook zaak om de uitbouw goed te beveiligen. Je wilt straks immers niet dat een inbreker betrekkelijk eenvoudig via de huisuitbreiding binnen kan komen. Zit er deuren en/of ramen in de uitbouw? Zorg er dan voor dat je deze van de juiste beveilig voorziet. Dit maakt een inbraak voorkomen namelijk een stuk makkelijker. Plaats sloten met een keurmerk op de toegangsdeuren van jouw woning en vergeet ook de ramen niet te beveiligen. Raambeveiliging wordt door veel Nederlanders als overbodig gezien, maar dit is het zeker niet. Indien een inbreker via de deur niet binnen weet te komen, probeert hij het ongetwijfeld via het raam. Hij wil immers niet met lege handen huiswaarts keren.

Voorzie een uitbouw van buitenverlichting
Gebruik je de huisuitbreiding straks om achterom binnen te kunnen komen? Dan is het handig om hier een buitenlamp aan te bevestigen. Waarom? Allereerst omdat je in het donker dan nooit moeite hebt om het sleutelgat te vinden. Ten tweede wordt jouw uitbouw ook een stuk veiliger met buitenverlichting. Althans, wel wanneer je de buitenlamp naast de deur ophangt. Indien een inbreker via de deur naar binnen wil, staat hij dus vol in het licht. Hierdoor loopt hij meer risico om gepakt te worden. Inbrekers laten een uitbouw met buitenverlichting daarom sneller links liggen.

Win informatie in bij een slotenmaker
Heb je recentelijk een uitbouw in Amsterdam gerealiseerd en ben je benieuwd of deze veilig is? Win dan gewoon eens informatie in bij een slotenmaker. Uiteraard wil je deze informatie niet bij de eerste de beste slotenmaker in Amsterdam inwinnen. Dit kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Gelukkig is er een professionele slotenmaker in Amsterdam die jou hierbij kan helpen. Hij komt graag bij je langs om de huisuitbreiding te inspecteren. Is hij van mening dat de uitbouw beter beveiligd kan worden? Dan deelt hij dit met je. Ook vertelt hij precies wat je kunt doen om de uitbouw beter te beveiligen. Dankzij een slotenmaker weet je dus zeker dat jouw huisuitbreiding veilig is!