Kiest u voor kunststof kozijnen of houten kozijnen?

Uw kozijnen, ramen, deuren en schuifdeuren dienen nodig geschilderd te worden. Wat gaat u doen? Zelf aan de slag, het laten schilderen of nooit meer schilderen? Dit laatste is mogelijk met kunststof kozijnen. U creëert een duurzaam, onderhoudsarm en inbraak werend alternatief voor uw hele huis. Net als een boom. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Maar wat zijn de voor- en nadelen van kunststof of houten kozijnen?

Voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen kennen vele voordelen. Ze staan ook wel bekend als pvc ramen en deuren. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Dit betekent met name dat ze niet geschilderd hoeven te worden. Daarnaast zorgen deze kozijnen ook voor een perfecte isolatie. Hierdoor kunt u jaarlijks veel geld besparen op de energiekosten. Daarnaast zijn de kunststof kozijnen ook nog eens inbraak werend. Een ander voordeel is dat pvc-kozijnen goedkoper zijn dan houten kozijnen en ze gaan ook nog eens langer mee, waardoor ze erg duurzaam zijn. Daarnaast kan kunststof in tegenstelling tot hout niet rotten.

Houten kozijnen

Bij houten kozijnen is het wel nodig om te schilderen. Hierdoor hebben deze kozijnen wel onderhoud nodig. Door de werking van hout is daarnaast dit kozijn niet zo isolerend in vergelijking met een kunststof kozijn. Het is dan ook gevoeliger voor inbraak. Ook gekeken naar de kosten, dan zien we dat houten kozijnen duurder zijn dan kunststof kozijnen. Hout gaat minder lang mee en kan ook rotten. Hierdoor is het ook geen duurzame optie.

Welke kunststof kozijnen passen bij u?

Waarschijnlijk geeft u na het lezen van dit artikel de voorkeur aan kunststof kozijnen. Welke kozijnen moet u nu precies hebben? Bezoek de toonzaal van ARW in Lier. Hier kunt u terecht voor pvc deuren Lier en pvc ramen Lier. Hier kunt u een vergelijking maken tussen alle kunststof kozijnen. Laat u adviseren door een van onze experts.