relax

Maak de buren jaloers met een opblaasbare Jacuzzi in de achtertuin

Het is het ultieme ontspannings- gevoel een bubbelbad in je eigen tuin. ‘s Avonds na het werk thuiskomen en de Jacuzzi aanzetten om heerlijk te genieten na een harde dag werken. Het blijft bij de meeste alleen bij het idee, want ja die kosten heh, die wegen voor hen niet op tegen de luxe. Tot nu dan, want wist je dat er sinds kort ook opblaasbare bubbelbaden te koop zijn? Deze bubbelbaden zijn een stuk betaalbaarder. Het bubbelgenot ligt nu ineens binnen handbereik!

Het gevoel van spa en wellness gewoon in je achtertuin heb je zelfs al voor een paar honderd euro. Het opblaasbare bad geeft de luxe van een echte Jacuzzi, maar heeft ook het gemak van een normaal opblaasbare zwembad. Het mooie is dat je het bad na gebruik gewoon weer kan opbergen, zodat je weer optimaal kunt profiteren van de ruimte in je tuin.

De andere voordelen van een opblaasbare Jacuzzi

Een opblaasbare jacuzzi heeft naast bovengenoemde flexibiliteit nog heel wat voordelen, niet alleen zorgen de lucht gevulde wanden voor een goede isolatie, het water is ook makkelijker op temperatuur te houden. Helemaal met het bijgeleverde afdek- en grondzeil Het vullen van de wanden met lucht wordt ook een makkie met de ingebouwde pomp.

Opwarmen van het zwembad met de ingebouwde verwarming

Het opwarmen van je spa bad is in een paar uur gebeurd. Per uur warmt het water op tussen de twee en drie graden met de ingebouwde verwarming. Met een klein beetje slimme planning kunnen je na je werk op een mooie na zomeravond heerlijk genieten van je bad als je onze onderstaande planning volgt.

Als je de avond van tevoren je bad vult alvast vult met water dan heb je de grootste klus alvast gehad. Er gaat namelijk 795 liter in een 4-persoons bad. Als je in de daaropvolgende ochtend de warmtepomp aanzet dan kun je aan het einde van de dag heerlijk in een warm bad met bubbels plonzen. Je vraagt je misschien af waarom dit een hele dag moet deuren, nu dit zullen we je uitleggen. Het opwarmen van het water in je bad met water uit de kraan komt, duurt even, kraanwater is alleen 15 graden. Als we uitgaan van een jacuzzi temperatuur van 40 graden dan heb je zeker 7 à 8 uur nodig om de veertig graden te halen. Het water kan namelijk worden opgewarmd met 2,5 graad per uur. Met het bovenstaande schema lukt dit precies.

Tot slot: het belang van hygiëne

Om het water goed schoon te houden is een filtersysteem belangrijk, ook deze is inbegrepen bij je opblaasbare jacuzzi van bijvoorbeeld Intex. Het filtersysteem zorgt voor circulatie van het water wat zorgt voor stroming en zuurstof. Naast het filtersysteem is het ook van belang om chloortabletten toe te voegen aan het water. Hier zit een aparte chloordrijver in het bad. Deze dobbert rond en voorziet het water op een gelijkmatige manier van chloor. Wanneer je dit goed afstemt dan komt dit ten goede van de PH waarde in het water. De PH waarde bepaald de zuurtegraad van je water. Hoe dit precies samenwerkt, lees je hier. Na deze laatste stap ben je helemaal klaar om de buren de ogen uit te steken met de heerlijke bubbels.