verlichting

Verlichting maakt of breekt een interieur.

Een moderne kroonluchter of een stoere vloerlamp, het zorgt allebei voor sfeer en verlichting. Maar waarbij het om de een gaat om functionele verlichting zal de ander juist de algemene ruimte voorzien van licht. En ook het ontwerp van de lamp, laat het als een geheel aanvoelen in huis, of juist niet. Veel dingen waar je op moet letten bij het kopen van de perfecte lampen in huis.

De trends van nu

Stoer en chique, gecombineerd met de kleuren nikkel en goud, dan creëer je een luxueuze en stijlvolle uitstraling. Combineer je dit met een houten tafel, dan krijg je een prachtig effect. Heb je de verlichting uit staan? Dan blijft de stoere lamp een hot item. 

De tweede trend zijn de glazen lampen, deze zien we ook terug in de nieuwste trends, want met een weerspiegelende coating en bollen glazen krijg je meer ruimte in de kamer. Het oogt chique en het mag gezien worden als een eye-cather. Meerdere glazen lampen maken het speels en levendig. Van den Heuvel verlichting heeft een groot assortiment aan merken zodat er genoeg keus is voor iedereen, want elke lamp heeft een andere vorm, kleur en uitstraling. Dan is er nog maar één ding van belang om de juiste keuze te maken. Namelijk het type verlichting.

Verlichting per type

Afhankelijk van de ruimte, is het bepalend welke lamp er komt te hangen of staan. Boven de eettafel kan je prima een plafond of hanglamp ophangen, terwijl je in de woonkamer bij de bank heel goed een vloerlamp kan plaatsen. En op je nachtkastje of op het bureau doet de tafellamp het weer goed. Ga je dan allemaal voor hetzelfde design? Wees creatief en kies voor variatie. Een zelfde vloer en tafellamp kan prima, maar voor dit niet door in heel het huis. Het kan des te mooier zijn om 2 verschillende lampen samen te voegen, die elkaar versterken.

Goed om te weten: Led lampen zijn absoluut zuiniger in energie verbruik in vergelijking met spaar of gloeilampen. Het verschil zit hem wel in het aantal lumen per Watt. Dit bepaalt de licht sterkte, dus bekijk eerst wat je nu in huis hebt hangen voordat je overstapt.