Make-over van je slaapkamer!

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan interieur. Het inrichten, vervolgens herinrichten of het roer omgooien en switchen van interieurstijl. Hier ligt de focus vooral op ruimtes zoals de woonkamer, maar de slaapkamer, keuken en badkamer worden er ook steeds meer bij betrokken. De inrichting van de slaapkamer heeft naast of je bed lekker ligt bijvoorbeeld wel degelijk invloed op je nachtrust.  Wanneer je dus van plan bent de slaapkamer aan te pakken, is het wel degelijk van belang dat je weet wat wel en niet verstandig is om te doen. In dit artikel vind je tips voor de make-over van je slaapkamer!

Rust & ruimte creëren

Hoe ver je kunt gaan met de make-over van je slaapkamer hangt natuurlijk van je budget af. Kies in ieder geval voor rustige tinten in de slaapkamer. Als je geen glasvezel hebt of niet van plan bent te gaan verven en behang wil gebruiken, kies dan je behang ook met een rustig patroon. Je wil namelijk niet te veel prikkels voordat je gaat slapen. Een voordeel van behang is, is dat je gemakkelijk en snel een compleet nieuwe look aan je slaapkamer kan geven. Daarnaast kun je je kledingkast vervangen voor een kledingrek. Zorg dat je er een lage commode met lades bij hebt, zodat je wel al je kleding kwijt kunt. Zo oogt je slaapkamer veel ruimtelijker!

Denk aan verlichting! 

Verlichting doet een hoop met de inrichting van een ruimte. Misschien heb je grote hoge ramen waarmee er overdag voldoende licht je kamer binnenkomt, maar het kan ook zijn dat dit niet het geval is. Dan wil je natuurlijk wat extra lampen aan je slaapkamer toevoegen. Kies voor warm en sfeervol licht. Lampen die momenteel heel erg trendy zijn, zijn kooldraadlampen. Dit zijn lampen met een gloeidraad erin verwerkt. Geeft een industriële look!

Bekleed de ramen

Met goede raambekleding kom je, naast lampen, ook al een heel eind. ’s Nachts wil je natuurlijk dat je slaapkamer zo donker mogelijk is en overdag mag er wel wat licht de kamer binnenkomen. Daarnaast wil je natuurlijk graag privacy, overdag én ’s nachts. Er zijn meerdere raamdecoraties die deze wensen kunnen vervullen. Plisségordijnen met een verduisterende stof in Top down Bottom up uitvoering zijn super voor de slaapkamer. Met Top down Bottom up kun je beide kanten van je gordijn bedienen en dus banen maken op je raam. Hierbij vermijd je directe inkijk en heb je overdag wél de gewenste lichtinval. 

Ga je voor sfeer in de slaapkamer? Kies dan zeker voor gordijnen. In tegenstelling tot kant en klaar gordijnen, levert Veneta.com maatwerk raamdecoratie. Ga voor een verduisterende voering van je overgordijnen en geniet van een heerlijk donkere en rustige slaapkamer. Een groot voordeel van  mooie overgordijnen is dat ze in súper veel leuke kleuren en tinten te verkrijgen zijn. Met de geluiddempende werking van de overgordijnen is het heerlijk rustig in je slaapkamer.

Rolgordijnenzijn ook zeer geschikt voor je slaapkamer. Een klassieker onder de raamdecoratie kun je wel zeggen. Bewezen is dat je in een donkere slaapkamer meer uitrust tijdens het slapen, ga daarom voor een verduisterende stof! Hierbij heb je namelijk minimale lichtinval. Trek overdag het gordijn tot halverwege op zodat je overdag wél lichtinval hebt. Rolgordijnen zijn voornamelijk geschikt voor standaard ramen!

Kortom, ben je van plan je slaapkamer een goede make-over te geven? Begin dan bij de basis en vergeet vooral de raamdecoratie in je slaapkamer niet! Niet alleen belangrijk voor de looks van je slaapkamer, maar ook zeker voor je nachtrust van belang. Een aanbieder van mooie raamdecoratie op maat is Veneta.com. Door het maatwerk passen je gordijnen, jaloezieën of shutters perfect op je raam.  Aan te raden is om altijd voor verduisterenderaamdecoratiete kiezen, aangezien bewezen is dat je in een donkere kamer het beste slaapt. 

Wat pak jij als eerste aan in de slaapkamer voor je make-over?