Waarom niet je meubels zelf maken?

Je bent toe aan een nieuw interieur of een van je meubels is aan vervanging toe, waarom dan niet je meubels zelf maken? Geen concessies in een woonboulevard, maar een meubel die precies is zoals jij dat wilt. Het maken van je eigen meubels klinkt wellicht uitdagend en lastig, maar met een goed plan en goed gereedschapkan iedereen zijn eigen meubels maken. 

Een goede planning is het halve werk

Voordat je gaat beginnen met het maken van je eigen meubels is het zeer belangrijk dat je een goed plan klaar hebt liggen. Het maakt dan ook niet uit of je kiest om meubels op te kopen en te renoveren of dat je kiest om vanaf scratch te beginnen. Wanneer je een goede planning hebt liggen, en ook aan de planning houdt, is de kans vele malen groter dat je meubels er goed uit komen.

Gebruik het juiste gereedschap voor de klus

Nu je een goede planning hebt liggen kan je bijna aan de slag. Maar eerst, het gereedschap. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je jouw meubels goed maakt en niet dat ze binnen de kortste tijd vervangen moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede schroefmachine. Ga je planning na en bekijk welke stukken gereedschap je allemaal nodig hebt en of je deze al in huis hebt. Heb je meerdere items nodig? Kijk of je ergens een aanbiedingkunt vinden. 

Haastige spoed is zelden goed

Nu heb je alles om je meubels te gaan maken. Tijdens het klussen is het vooral belangrijk dat je niet gaat haasten en dat je jouw gemaakte planning blijft volgen. Hierdoor sla je niks belangrijks over en komen de meubels eruit te zien zoals jij dat ook echt wilt. Ben je op een moment beland dat je het even niet meer weet? Neem afstand van je klus en kom er later op terug. En als je het dan nog steeds niet weet, kan je altijd iemand erbij halen. Of kijk online naar tips en tricks hoe je je karwei nog beter kunt maken. 

Nu je jouw meubels hebt gemaakt is het ook belangrijk dat je weet hoe je jouw interieur het best kan inrichten. Want dan is jouw interieur echt helemaal af. Heel veel klusplezier gewenst!