Problemen met schimmel, condens of vocht in de woning?

Bovenstaande problemen zijn problemen waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Maar hoe ontstaat het en hoe kom je er vanaf? We zijn voor jou op onderzoek uitgegaan.

Schimmel in huis

Schimmels voelen zich thuis in een warme, vochtige en slecht geventileerde omgeving. Wanneer er bijvoorbeeld condens ontstaat op een poreus oppervlak ontstaat de schimmel al vrij snel. Daarom moet je zorgen dat je woning zo goed mogelijk geïsoleerd is om schimmels te voorkomen. Maar wanneer je je woninggoed isoleert zorg dan dat de woning ook goed geventileerd wordt. Wanneer je de schimmels waarneemt is het noodzaak ze zo snel mogelijk aan te pakken. Dit omdat deze schimmels niet alleen uw eigendommen kunnen beschadigen maar ook slecht zijn voor uw gezondheid. Nodig daarom zo snel mogelijk een vochtexpert uit.

Optrekkend vocht in de woning

Optrekkend vocht is een veelvoorkomend probleem. Muren die in contact staan met de grond hebben grote kans om hier last van de krijgen. Dit probleem is kan veroorzaakt worden bij de bouw van het huis als men verschillende zogenaamde coatlagen niet goed heeft aangebracht. Het optrekkend vocht is vaak terug te vinden in oude gebouwen. Wanneer het behang loslaat of de verf schilfert dan weet je al dat het fout is. Wanneer u hier last van heeft moet u zo snel mogelijk een oplossing op maat krijgen. Dit omdat dit probleem zo snel mogelijk moet worden aangepakt om eventuele uitbreiding te voorkomen.

Luchtbehandeling

Wanneer u dus last heeft van schimmels en vocht in uw woning kan een luchtbehandelingssysteem al vaak de eerste oplossing bieden. Het luchtbehandelingssysteem zorgt ervoor dat de lucht iedere paar uur compleet wordt ververst. En het kan u ook nog eens veel geld doen besparen een vochtige woning is namelijk erg moeilijk te verwarmen.

Het is dus erg belangrijk dat je woning goed geventileerd wordt en een eventueel luchtbehandelingssysteem krijgt. Nodig snel een vocht en schimmel expert uit voor de beste oplossing voor uw woning. En voorkom dat de schade nog groter wordt.