Schone meubels en gordijnen in je woning

Gordijnen zijn een belangrijk onderdeel van je woninginrichting en kunnen de sfeer van je woonkamer of slaapkamer verhogen. Daarnaast hebben gordijnen ook een functie om ongewenste gluurders en je privacy te waarborgen. Tevens zijn gordijnen ook goed voor de isolatie in de woning en houdt het de warmte binnen. Meubels hebben in die zin vaak een nog belangrijkere rol in de woonkamer, want deze gebruik je dagelijks. De juiste meubelen en inrichting van je woonkamer kan de stemming verbeteren en comfortabel maken. Ongetwijfeld zal je regelmatig je meubels afstoffen, de stofzuiger over je vloerkleed laten gaan en je ramen goed lappen om je woning netjes te hebben. Hierbij zal je ook moet denken aan het grondig reinigen van je bank, stoelen, dressoir maar ook je gordijnen.

Het reinigen van meubels

De reiniging van meubels als banken en fauteuils zorgt voor een fris interieur en daarbij wil je ook dat deze goed worden onderhouden. Veel banken zijn niet geschikt om grondig te reinigen met schoonmaakmiddelen, dus zorg dat je daar niet direct mee begint zonder je goed in te lezen. Dit kan het gevolg hebben dat de vlekken en kringen alleen maar groter worden en je mooie meubels verpesten.

Netjes je gordijnen onderhouden

Meubels en gordijnen wil je zo lang mogelijk schoon en netjes houden. Nu kun je zelf met de juiste benodigdheden zelf al veel schoon krijgen, maar aan je gordijnen zul je niet zo snel denken, terwijl je er toch de hele avond tegenaan zit te kijken. Het is (haast) niet te voorkomen dat naar verloop van tijd er vlekken op zullen komen te ontstaan. Op dat moment is het nodig om in actie te komen en je gordijnen te  reinigen of laten reinigen. Het is van groot belang dat je dit op een goede manier doet, omdat je gordijnen zomaar kunnen vervormen (krimpen) of verkleuren. Kijk goed naar het wasetiket op de gordijnen zelf of neem contact op met een stomerij in de buurt die jou hierover kunnen adviseren.

Verschillen tussen typen gordijnen

Er zijn grote verschillen tussen het reinigen van verschillende typen gordijnen. Vouwgordijnen zijn bijvoorbeeld een stuk lastiger om goed te reinigen ten opzichte van overgordijnen. Overgordijnen kunnen in veel gevallen bijvoorbeeld met de hand worden gewassen, maar ook als machinewas. Belangrijk daarbij is dat je de gordijnen niet in de droger stopt, maar nat uit laat drogen. Rolgordijnen zijn niet geschikt om zelf te reinigen, nog te laten reinigen. Wanneer je dit met een schoonmaakmiddel doet, zul je al snel vlekken zien, wat je natuurlijk wilt voorkomen.