Verschillende soorten hoekbureaus!

Een hoekbureau is een bureau waarbij het design een hoek kent. Hierdoor is dit bureau makkelijk in een hoek te plaatsen. Het grote voordeel van een hoekbureau is dat u hierdoor ruimte kunt besparen en makkelijk uw spullen kunt opbergen! Dit kantoormeubilair is in veel verschillende maten en dessins verkrijgbaar. Kom in dit artikel te weten welk type hoekbureau uw voorkeur naar uit gaat.

Grootte en werkhoogte van het bureau

Een belangrijk punt bij het uitkiezen van een hoekbureau is de lengte van het bureau waar u aan wilt werken. Er zijn kleine en grote bureaus. Wanneer u voor langere aaneengesloten tijd gaat werken aan het bureau adviseren wij u om voor een relatief groot bureau te kiezen. Het voordeel van een groot bureau is dat u er veel spullen op kwijt kan. Daarnaast geeft het u ook het idee van vrijheid en ruimte. Een klein bureau kan uw gemoedsrust negatief beïnvloeden. Echter is een klein hoekbureau een goede keuze wanneer u vaak niet zo lang achter uw tablet, laptop of computer zit. Hiermee bespaart u ruimte die u voor de inrichting van de rest van de kamer goed kunt gebruiken.

Let ook goed op de werkhoogte van het hoekbureau. Een goede werkhoogte is erg belangrijk voor uw lichaamshouding. Wanneer u aan een te laag of hoog bureau werkt, kan dit lichamelijke klachten zoals hoge spierspanning of rsi als gevolg geven. De standaard werkhoogte is 74-75cm. Echter als u erg lang of klein bent, is dit geen aangename werkhoogte. Kies in dat geval voor een hoekbureau  die in hoogte verstelbaar is! Zodat u ten alle tijden met comfort kunt werken of computeren.

Een aantrekkelijk design

Niet iedereen heeft dezelfde smaak. Maar goed ook, het zou saai zijn als iedereen hetzelfde hoekbureau zou kopen. Door deze gevarieerde smaak zijn er heel veel verschillende designs in omloop. Van verschillen in kleuren tot het gebruik van materialen. Er zijn witte- en zwarte hoekbureaus, met glanzende of matte finish. Met één of meerdere opberglades of opbergvakken. Wat u persoonlijk het beste aanspreekt, is een kwestie van bekijken en beoordelen. Vind hier een mooi hoekbureau dat voldoet aan uw stijlwensen. 

Gebruikt u twee schermen?

Wanneer u twee schermen wil gebruiken voor het hoekbureau, is het van belang dat u een extra lang hoekbureau koopt. Daarnaast moet het bureau ook breed zijn. Qua lengte moet u denken aan een bureau van minimaal 140cm lang. Anders kunt u de twee schermen er niet goed op kwijt. Houd hierbij een breedte van minimaal 65cm aan.

Opbergruimte mogelijkheden

Het is ook van groot belang dat u al uw spullen makkelijk kunt opbergen. Hoe u de spullen opbergt, is per hoekbureaus verschillend. Sommige bureaus zijn voorzien van legplanken, waar andere hoekbureaus voorzien zijn van opberglades. Uiteraard kunt u ook modellen vinden waarbij zowel lades als legplanken worden gebruikt. Wanneer u spullen heeft die u buiten het zicht wilt houden, dient u te kiezen voor een model met voldoende opbergvakken of opberglades.

Andere kantoormeubilair artikelen

Heeft u ook interesse in andere kantoormeubilair artikelen? Zoals een fijne bureaustoel bijvoorbeeld of een boekenkast? Bekijk het hier.