Tips om goedkoop te printen

Na de aanschaf van de printer zelf stoppen de kosten niet. Om daadwerkelijk te kunnen en blijven printen zal er nog papier en inkt gekocht moeten worden. Vooral printerinkt is een grote kostenpot. Omdat de kosten van printen nog best kunnen oplopen zijn hieronder 3 tips gegeven om zo goedkoop mogelijk te printen.  

1: Reinig de printer goed 

Eén van de beste tips die gegeven kan worden is het goed reinigen van de printer. Na veel printen kunnen de kanalen namelijk dichtslibben en kan de printer uiteindelijk ophouden te bestaan. Het is daarom nodig dat de kanalen na een tijd worden schoongemaakt. Dit kan gedaan worden door de printer een aantal keer te laten draaien met een reinigingscartridge erin. Deze reinigingscartridges zijn wel weer extra kosten, maar ze zullen de levensduur van de printer dusdanig verlengen dat het uiteindelijk veel geld zal besparen.  

2: Benut elke cartridge voor 100% 

De meeste printers geven aan dat de cartridge leeg is, lang voordat de cartridges eigenlijk leeg zijn. Als je zo’n melding ontvangt, hoef je niet naar de winkel te haasten om het apparaat van nieuwe cartridges te voorzien. Blijf in plaats daarvan gewoon doorgaan met afdrukken totdat de kwaliteit van de geprintte documenten echt afneemt. Sommige mensen zweren dat het schudden van cartridges helpt als wordt aangegeven dat ze bijna leeg zijn. Het is natuurlijk niet dat er ineens meer inkt in de cartridge zit, maar je kan misschien nog wat meer prints uit de cartridge halen.  

3: Dubbelzijdig printen 

Een goede manier om papier te besparen, is door op beide zijden van het papier af te drukken. Voor sommige printers kan dit worden ingesteld om automatisch te gebeuren. Bij andere printers moet je dit handmatig doen. Je hebt de helft van het papier nodig voor dubbelzijdig afdrukken, dus dit is zeker een goede tip voor degenen die veel typen. Je kan ook meerdere pagina’s op één zijde van een vel papier afdrukken. Dit bespaart nog meer papier en dus geld.