Zo creëer je een luxe sfeer in je tuin

Het je altijd al een luxere uitstraling willen hebben in je tuin? Ben je je grasveldje met alleen een paar planten borders aan de zijkant zat? Lees dan verder hoe je jouw tuin een luxe make over kunt geven. 

Bepaal een stijl

Dit is misschien een van de belangrijkste stappen om een luxe uitstraling te krijgen. Het gaat allemaal om het concept en het goed uit denken van een plan. Zorgen dat alles bij elkaar gaat passen. Hetgeen wat een bepaalde sfeer kan breken is door te veel willekeurige items toe te voegen. Dit kun je voorkomen door goed na te denken over de stijl die je wilt creëren en hier een plan voor te maken. Begin bijvoorbeeld bij het maken van een moodboard en plan daarna de specifieke indeling voor jouw tuin. 

Kies de juiste meubels

Wanneer je een goed idee hebt van de stijl en de sfeer die je wil, is het tijd om te gaan shoppen. Ik zou aanraden om te beginnen bij de grote meubels zoals een tuin set of lounge set. Zelf zou ik een lounge set aanraden voor een luxe sfeer, omdat je je op een lekkere bank helemaal kan wanen op een luxe loungeset bij het zwembad. Ook als je niet veel ruimte hebt zijn er genoeg passende loungesets te vinden. Een kleine, ronde, luxe buitensofa bijvoorbeeld. 

Vergeet je accessoires niet

Vergeet als laatst de accessoires niet. Dit lijken kleine details, maar deze details zijn cruciaal om de gewenste sfeer helemaal af te maken. Denk hierbij aan leuke planten potjes, het is tenslotte je tuin, Een mooie buitenspiegel en kussentjes in verschillende maten en vormen. Ook kun je leuk spelen met licht. Neem je spotjes in je overkapping of een lichtsnoer met losse lampjes. Wat kaarsen plaatsen zorgt ook voor een fijne sfeer en als je het helemaal af wil maken kan een tuinhaard niet missen.